• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
Bilge Der'den geleneksel mezuniyet töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Bilge Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Bilge Der) tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen 4. Geleneksel Mezuniyet Töreni, üniversite ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; Bilge Der Başkanı Emrullah Şahin, selamlama ve açılış konuşması yaptı. Şahin, konuşmasında Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybedenler için taziye ve başsağlığında da bulundu.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Turan da sözlerine Soma için taziye ve başsağlığı dilekleriyle başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Turan, eğitim konusuna değindi.

 

“Bilginin efendisi olan, insanlığın da efendisi olur.”

“İnsanlığın bilgiyle olan ilişkisi gerçekten çok ama çok mühimdir.” diyen Turan, “Bilginin efendisi olan, insanlığın da efendisi olur. Rabbim bu ümmeti, imam ümmeti yapmış, önder ümmet yapmış. Ne demek imam olmak? İmam olmak demek, iktidar olmaktır. İktidar olmanın yolu, insanlığa efendi olmanın yolu, şüphesiz ki bilgiyi elde etmekten geçiyor. Bilginin efendisi olmayanların, insanlığın efendisi olması mümkün değildir. Cahil insan her şey olabilir, ama iyi bir Müslüman olamaz. Eğer siz fenni ilimleri kaybederseniz geri kalırsınız, sosyal ilimleri kaybederseniz köle olursunuz. Fransa’da coğrafya dernekleri kurulmuş, tek tek bizleri inceliyorlar. Biz önce fenden kaybettik, eğitimden kaybettik. İslam âleminde ne zaman yazıyla ilişkimiz arttıysa yükseldik. Değil ki yükseldiğimiz için yazıyla ilişkimiz oldu. Ne zaman yazıyla ilişkimiz olduysa yükseldik.”şeklinde konuştu.

 

İslam ümmetinin içine düştüğü sıkıntıların, ümmet olmanın gereğini yapamamaktan kaynaklandığını ifade eden Turan, “Başımıza 3 felaket salmışlar; bunlardan birincisi milliyetçilik, ikincisi mezhepçilik, üçüncüsü ise ferdiyetçilik. Bizi milliyetçilik ve mezhepçilikle büyük parçalara böldüler, şimdi de ferdiyetçilikle küçük küçük parçalara bölüyorlar.” dedi. Turan, konuşmasında tekrar vahdet olup ümmet şuurunun elde edilmesinin gerekliliğini anlattı.

 

Programın konuşmacıları arasında yer alan Araştırmacı-Yazar Said Şahin de sözlerine Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenlere taziye dilekleri ile başladı. Şahin, “Ülkemizde büyük bir facia yaşandı. Rabbim, Soma’da alın teriyle helal rızık peşinde koşarken orada canını vermiş olan tüm işçi kardeşlerimize rahmet etsin, ailelerine de sabırlar versin. Her ne kadar acıları paylaşsak ta ateş düştüğü yeri yakar.”dedi. Şahin, daha sonra öğrencilere eğitimin Müslüman  gencin hayatındaki önemine değindi, gençlere ilim edinmeyle ilgili bazı  tavsiyelerde bulundu.

 

Konuşmaların ardından program, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından sona erdi.

 

Programın ardından duygularını dile getiren mezun öğrenciler, “Bu etkinliği düzenleyen Bilge Der yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl 20’nin üzerinde mezun arkadaşlarımız var. Özellikle üniversitelerdeki gayri ahlaki programlara karşı İslami, helal dairede düzenlenmiş olan bu programa bütün camiaların katılmasını bekliyoruz. Gerçekten de çok güzel bir program oldu.”şeklinde konuştular. (Yasin Kavaklı / Mehmet Bozkaya- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir