• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
Halk sokak köpeklerinden rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Muş’ta Sokak köpekleri sorunu hala devam ediyor. Hemen her mahallenin sokaklarında dolaşan sokak köpekleri halkı adeta canlarında bezdirdi.

 

Muşlular özellikle şafak vakitlerinde gruplar halinde dolaşan köpeklerin korkusundan Sabah Namazı için camiye gidemediklerini belirtiler.

 

Muş’un Kültür Mahallesinde oturan Erhan Elitaş her sabah camiye gidişlerinde sokak köpeklerinin saldırı tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ifade ederek,  Köpek korkusundan dolayı bazen sabah namazına dahi gidemediklerini söyledi.

 

Elitaş;  genelde sabah namazı için camiye gittiğini dile getirerek, “Her şafak vaktinde dışarı çıktığımda muhakkak bir grup köpekle karşılaşıyorum. Zaman zaman bazı vatandaşımızın köpek saldırılarına maruz kaldıklarını duyuyor ve şahit oluyoruz. Bazen bize de saldırdıkları oluyor. Muş’un her tarafında sokak köpekleri dolaşıyor. Daha geçenlerde küçük bir çocuk köpek saldırısına uğraması sonucu hastanelik oldu.  Belediyenin bir an önce buna bir çözüm bulması gerekir. Aksi halde bu hayvanlar insanlara zarar vermeye devam edecek ve sorumlular bunun hesabını da vermezler’’ dedi.

 

Daha önce başıboş ve hasta sokak köpekleri sorunu hakkında vatandaştan gelen şikâyetler üzerine defalarca haber yapılarak kamuyu oluşturulmasına, bu konuda basın tarafından, belediyeye şikâyetler iletilmesine rağmen bu soruna halen bir çözüm bulunmamasın Muşlular belediyeye tepki gösterdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir