• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
Bakan`ın Ricasıyla Geldi 80 Kişiyi Kurtardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma`da yaşanan facianın ardından kurmaylarıyla yaptığı kriz toplantısının ardından Gökalp Büyükyıldız`ı kazanın yaşandığı kömür ocağına koordinatör olarak atadı

Türkiye Kömür İşletmeleri ve Maden Teknik Arama Kurumu yetkililerinin de önerdiği tek isim olan Büyükyıldız, facianın yaşandığı madenin yakınında bulunan İmbat Madencilik`te Genel Koordinatör görevini üstleniyor.

Doğru sirkülasyon sağladı
Gökalp Büyükyıldız, olayın ilk saatlerinden itibaren Bakan Yıldız`ın ricasıyla kendi madenindeki tüm mühendis ve işçileriyle facianın yaşandığı ocağa gelerek çalışmalara başladı.

Madendeki yangının etkisiyle içerideki havalandırmayı tersine döndürerek doğru hava sirkülasyonunu sağladı ve 80 işçiyi canlı olarak kurtardı. Yeraltından sadece Bakan Taner Yıldız`ı bilgilendirmek için çıkan Büyükyıldız, geçen gün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün basın toplantısı yaptığı anda madenden çıkarak toplantının olduğu yere gelerek bilgi verdi.

Tüm Soma`nın konuştuğu Büyükyıldız, felaketin yaşandığı ocakta işçi ve mühendisleriyle çalıştığı için İmbat Madencilik Kömür Ocağı`ndaki faaliyetlerin durdurulduğu öğrenildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir