• DOLAR 32.587
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2429.02
  • ...
PKK, HÜDA PAR Üyesini Kaçıramayınca Ailesini Taradılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- PKK`li bir grubun gece saat 12.00 sıralarında geldikleri HÜDA PAR üyesi Mikail A`nın evinde kendisini dışarı çıkararak zorla götürmek istemeleri sonrası çıkan arbede de olay yerinde bulunanları otomatik silahlarla taradılar.


Olayın görgü tanıklarından Şükrü A`nın verdiği bilgilere göre olay gece saat 12.00 - 01.00 sıralarında meydana geldi.

2 araç ile köye gelen PKK`lilerin Mikail A.`yı evden çıkardıktan sonra zor kullanarak yanlarına almak istemeleri sonrası Mikail A. ile PKK`liler arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrası Mikail A`nın kafasına ellerinde ki silahın dipçiğiyle vuran PKK`liler olay yerinde bulunanlarıda otomatik silahlarla taradıktan sonra olay yerinden uzaklaştılar.

HÜDA PAR üyesi Mikail A.`ın direnmesi üzerine silahlı grup rastgele ateş açtı. Açılan ateş sonucu olay yerinde bulunan şahsın evli olan kızı isabet eden iki kurşunla yaralanırken, şahsın ağabeyi Ali A. ise ayaklarına isabet eden kurşunlardan dolayı ağır yaralandıkları öğrenildi.

Mikail A. ise başını bir kurşunun sıyırması sonucu hafif yaralandığı belirtildi.

Olayda yaralanan bir çocuk annesi Nesrin A`nın durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırıya tepki gösteren Mikail A`nın yakınları, bu saldırıların tek sebebinin kendilerinin mütedeyyin bir aile olmalarından kaynaklandığını belirterek, "PKK, bu saldırısıyla bölgedeki Müslüman halkın inançlarını hedefe koyduğunu açıkça ortaya koymuştur." diyerek yaşananlara tepki gösterdiler.

Olayın yaşanmasından hemen sonra Ambulansa haber verilmiş olmasına rağmen Ambulansın olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra olay yerine gelmesine de tepki gösteren köylüler, ambulansın geç gelmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu ve bu süreç içerisinde yaralıların çok kan kaybettiğini ifade ettiler. (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir