• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
Faciada Bilanço Yine Arttı: 292 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taner Yıldız saat 01.00 sularında yaptığı son açıklamada ocakta yangın nedeniyle girilemeyen iki bloğa ulaşıldığını ve ölenlerin sayısının 298`e yükseldiğini bildirdi.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, madendeki aramanın aralıksız sürdüğünü söyledi.

İşte Yıldız`ın açaklamaları;

``14 İŞÇİMİZ DAHA TESPİT EDİLDİ``

"284 işçimiz hayatını kaybetmişti ve onlar birinin haricinde de ailelerine teslim edilmişti. Arkadaşlarımızın yaptığı son tespitlerde 14 işçimiz daha tespit edildi. 6 işçimizi dışarı çıkarttılar ve Akhisar devlet Hastanesi`nin morguna gönderildiler. En az 2 veya 3 işçimize de ulaşmayı bekliyoruz. Sabaha kadar bu çalışmaların önemli bir bölümünü tamamlamayı planlıyoruz.

``EN AZ 2-3 İŞÇİMİZİN DAHA İÇERİDE OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ``

Tespit etmiş olduklarımızla birlikte 298 işçimize ulaştık ancak en az 2-3 işçimizin daha içeride olduğunu tahmin ediyoruz. Ailelerin bize ulaştırdıkları sayı bulun gösteriyor. Şu anda 284+6, 290 işçimiz maden dışına çıkarılmış ve ailelerine teslim edilmek üzere işlemleri tamamlanmış durumda.

``SON ÇIKARILAN İŞÇİLER 1600-1700 METREDE BULUNDU``

Son çıkarılan işçiler 1600-1700 metrede bulundu çıkış mesafesine göre. Birinci blok tamamen bitirilmiş oldu. İkinci blokta aramalar devam ediyor. Dediğim gibi 2 veya 3 tespitten sonra tahminlerimize ulaşmış olacağız. Bütün bu işlemleri bitirdikten sonra maden ocağımız tekrar tamamen aranacak ve aile başvurularıyla karşılaştırılacak.

Vefat eden bütün işçilerimize Allah`tan rahmet, kederli ailelerine de sabrı cemil temenni ediyoruz. Çok ekstra bir şey olmazsa bir sonraki toplantıyı sabah yapacağız.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir