• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
"Soma'da yaşananlar ihmalkarlık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Manisa Soma’da   yaşanan olayla ilgili bir basın açıklaması yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu,  yaşananların ihmalkarlıktan kaynaklandığını belirterek yetkilileri sorumlu  davranmaya çağırdı.

 

Açıklamayı okuyan TMMOB İKK Sekreteri İnşaat Yükek Mühendisi Ruken Okyay Çiçek, Türkiye’nin yaşadığı bu hazin olayın gerçekleşmesine yol açan tüm yasal aksaklıkların giderilmesi hususunda, yetkilileri göreve  çağırarak, “Başta madencilik olmak üzere, tüm işçi sektöründe,  alınmayan tedbirlerden dolayı, yaşanabilecek  tehlikeler sıklıkla dile getirilmektedir.” dedi.

 

Yaşananların kader değil ihmal olduğunu belirten Çiçek,  özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarının hayata geçirilmesi, Soma’da yaşananların başlıca sebepleri olduğunu ifade etti.

 

Yıllarca kamu eliyle üretim yapılan madenlerin, özel sektöre devredildikten sonra, iş kazalarında patlamaların yaşandığını dile getiren Çiçek, “2000 yılından 2011 yılına kadar, kömür madenlerindeki iş cinayetleri yüzde 40 artmıştır. Bunun nedeni özelleştirme ve taşeronlaştırmadır. Ayrıca maliyetleri düşürmek için işçi sağlığı ve iş güvenliği  önlemlerinin  alınmamasıdır”  şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir