• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Şeyh Mahmut Türbesi'ne binlerce kişi akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Çözüm sürecinin başlamasından sonra bölgede bulunan ziyaretlere vatandaşlar gönül rahatlığı ile ziyaretlerini gerçekleştiriyor. Batman Şeyh Mahmut'u anma etkinliklerine bu yıl da binlerce kişi akın etti. Türbede 500'e yakın küçük ve büyükbaş hayvan kesilerek misafirlere ikram edildi.

 

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yukarı Kıratlı köyünde gerçekleşen türbe ziyaretine binlerce kişi katıldı. Türbe ziyaretine gelen binlerce kişiye, adak için kesilen kurbanlıklardan hazırlanan yemekler ikram edildi. Korku başta olmak üzere çeşitli psikolojik rahatsızlıkları olanlar, evlenmek isteyenler ve çeşitli hastalıklara yakalanan vatandaşlar türbede dua etti.

 

Her yıl binlerce insanın Batman, çevre iller ve İstanbul gibi şehirlerden Şeyh Mahmut türbesine geliyor. Her yıl Mayıs ayının üçüncü Cuma’sı Şeyh Mahmut türbesine gelip kurbanlar keserek gelen misafirlere ikram ediliyor. Özelikle psikolojik sorunları olanlar Şeyh Mahmut’a ait olan zerk adlı silahı da vücutlarına sürerek şifa arıyor. Daha sonra erkekler Cuma namazını kıldıktan sonra türbeye giderek bütün Müslümanlara dua ediyor. Çoluk çocuk akşama kadar ziyarette kaldıktan sonra evlerine dönüyor. Şeyh Mahmut’un, Irak’ın Basra şehrinden 698 yıl önce Hz. Ömer zamanında Batman’ın Sason ilçesine geldiği oradan da Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yukarı Kıratlı köyüne geçip yerleştiği ve orada vefat ettiği belirtiliyor.

 

Yaptıkları ziyaret ile ilgili konuşan Celal Tarhan, “Her sene Mayıs’ın ilk haftasında buraya geliyoruz. Şeyh Mahmut hazretleri 696 tarihinde basardan gelmiş Sason’a. Seyittir ve burada bulunanlar hepsi evlatlarıdır. Şeyh Mahmut Hz. Muhammed (sav)’in soyundandır. Bugün ziyaret için 500 kurban kesilmiş. İzmir’den, İstanbul’dan, Bursa’dan, Diyarbakır’dan, Muş’tan her ilden buraya vatandaşlar gelmiştir. Bugün sabahtan akşama kadar burada dua edip ziyaretlerimizi yapacağız.” dedi.

 

Şeyh Mahmut Hazretlerini anma günü nedeniyle ziyarete geldiklerini ifade eden Mustafa Yılmaz, “Tüm yöre Müslümanları herkes buraya gelmiş durumda. Burada tanışıp, ziyaretlerini yapıyorlar. Buraya gelirken ilk olarak Allah’ın rızasını kazanmak için geliyoruz. Biz diyoruz ki bu Allah’ın dostudur ve onu ziyaret ettiğimiz zaman Allah’ta bizi dost olarak kabul edecek. Biz o niyetle geliyoruz.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir