• DOLAR 32.5
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2490.562
  • ...
Vali, Cemil Paşa Konağı`nda İncelemelerde Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - "Tarihi Cemil Paşa Konağı"ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, restorasyon çalışmaları hakkında ilgililerden bilgi aldı. Vali Toprak, Tarihi Cemil Paşa Konağı`nın çok özgün ve özel bir konak olduğunu, bu eserin onarılarak kent müzesi haline getirilmesinin önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Eserin onarımının bilinçlice bitirilmesi için yüklenici firmaya da talimat veren Vali Toprak, Büyükşehir Belediyesi`nin bu çalışmasında, konağın bir an önce bitirilmesi için Valilikçe de mali destekte bulunacaklarını söyledi.

Vali Toprak, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Karacadağ Kalkınma Ajansı aracılığı ile turizm altyapısının güçlendirilmesi için 6,2 Milyon TL`lik teklif çağrısına çıktıklarını belirtti.

Diyarbakır`ın tarihi dokusunu yeniden gün ışığına çıkarmak için kentin adeta bir şantiyeye döndüğünü belirten Toprak, bu çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Torak, Karacadağ Kalkınma Ajansı olarak turizm altyapısının güçlendirilmesi kapsamında, kar gütmeyen kuruluşların faydalanması için 6,2 Milyon TL`lik teklif çağrısına çıktıklarını ve yakın bir zamanda sonuçların açıklanacağını söyledi.

Vali Toprak, konak ziyareti sonrasında vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti ve bazı vatandaşların istek ve şikâyetlerini dinledi.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir