• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
PKK/BDP`liler Siirt`te Öğrencilere Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT  -  PKK/BDP’lililer, Soma’daki facia ve Mısır’daki idam kararları nedeniyle basın açıklaması yapan Siirt Üniversitesi Aktif Öğrenci Topluluğuna üye öğrencilere  saldırdı.

Aktif Öğrenci Topluluğu tarafından Siirt Üniversitesinin giriş kapısı önünde düzenlenen basın açıklamasına PKK/BDP’li oldukları öne sürülen bir grup öğrenci tarafından taşlı ve bıçaklı saldırı düzenlendi. Olaylar sırasında saldırgan grup yerine, duyarlı öğrencilere saldıran polis Aktif Öğrenci Topluluğuna üye bir öğrenciyi yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, Aktif Öğrenci Topluluğu Mısır’daki idam kararlarını protesto etmek ve Soma’daki facia’da yaşamını yitiren işçileri anmak için Siirt Üniversitesi Rektörlüğünden ve Siirt Valiliğinden izin aldı. Topluluk, düzenleyeceği etkinlik kapsamında H. Hamza Nazlıer Camii’nde kılınan Cuma namazından sonra Soma’da vefat eden işçiler için kılınan gıyabi cenaze namazına katıldı. Ardından Siirt Üniversitesinin giriş kapısına kadar yürüyen öğrenciler, burada basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Siirt Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğu üyesi Mustafa Erdem, Soma’da vefat eden işçilere Allah’tan rahmet  işçilerin yakınlarına ise başsağlığı dileklerini sundu. Erdem, basın açıklamasında Mısır’daki darbeci zihniyeti ve cunta rejiminin idam kararlarını kınadı.

Basın açıklaması devam ederken, PKK/BDP’li olduğu iddia edilen bazı kişiler, basın açıklaması yapan öğrencilerin içine girerek pankartları yırtmak istedi. Daha sonra polisin gözleri önünde başka bir grup daha öğrencilere taşlar ve bıçaklarla saldırdı. Saldırılar üzerine duyarlı öğrenciler ile saldırgan grup arasında kavga çıktı.

Kavga sırasında olaylara müdahale eden polis biber gazı ve coplarla Aktif Öğrenci Topluluğuna üye kişilere saldırdı. Biber gazı ve coplarla saldıran polis, duyarlı bir öğrenciyi yaralayarak hastanelik etti.

Olaylar sırasında PKK/BDP’lilerin adeta polislerin arkasına gizlenerek ve polislerden destek alarak saldırılarda bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Kavgada tarafların ayrılmasından sonra Aktif Gençlik Topluluğuna üye öğreniciler kampüsten ayrılırken PKK/BDP’liler Üniversitenin camlarını kırdılar ve kantindeki masa ve sandalyeleri devirdiler.

(İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir