• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
`Mutluluğumuz hayırlı işlere vesile olmaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN –  Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkan Yardımcı ve Mardinlife Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abdulkadir Üründü, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğine katılarak meslek seçimi konusunda öğrencilere ışık tuttu.

Okulun Konferans Salonu’nda düzenlene seminerde konuşan Üründü, mesleki sorumluluğun basın alanındaki önemine değinerek, “Eğer bir ilde veya bir ilçede gazeteci varsa idareciler de görevini layıkıyla yapmak zorunda kalıyor. Gazeteciler zor olmakla birlikte bir o kadar da hayırlı ve heyecanlı mesleği ifa eden kimselerdir. Ben küçüklükten beri gazeteci olmayı hayal eden bir ağabeyiniz idim ve Allah’a çok şükür hayalimdeki mesleği yaparak geçimimi sağlıyorum. Sizler de hayalinizdeki mesleği yapmak için hayal kurmaktan asla vaz geçmeyin. Hedeflerininiz büyük olsun ama asla ayağı havada olan, uçuk hayaller olmasın.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan kongrede Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Yüksek İstişare Kurulu Üyeliğine de seçilen Üründü, mesleki tecrübeleri arasında yılın gazetecisi seçilerek ödül alma onurunu yaşadığını, bu gibi ödüllerin gazeteciler için önemli olduğunu, ödüllerin gazetecileri ileriye dönük motive ettiğini ve sorumluluklarını arttırdığını ancak hiçbir maddi ödülün gazetecileri yapılmasına vesile oldukları hayırlı işler kadar motive edemeyeceğinin sözlerini ekledi.

Üründü sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bu mesleğinin okulunu okumadım, ama gayret ettim, kendimi yetiştirdim. Sizlerde kendinizi yetiştirin ve hedeflerinizi büyük tutun. En büyük mutluluğumuz hayırlı işleri vesile olmaktır. Örneğin, hasta bir vatandaşın sağlığına kavuşabilmesi için hayırseverlerin kendisine ulaşabilmesi için kimi zaman yaptığınız haberlerle köprü görevi görebiliyorsunuz.  Kimi engelli insanlarımız vardır ki engellerden dolayı dört duvar arasına sıkışıp kalmışlar, dışardaki gün yüzüne ve güneşe hasret kalmışlar, siz de gidip o insanların haberini yapıyor ve sonra biri o haberi okuyor ve gerekli akülü aracı alıp gönderiyor. Engelli vatandaş yaptığınız haberin üzerine tekrar gün yüzünü, güneşin sıcaklığını görmesine vesile olmuş oluyorsunuz. Bundan daha güzel bir mutluluk olabilir mi” dedi.

Öğrencilerle yaklaşık bir saat süren söyleşisinin ardından Gazeteci Abdulkadir Üründü, daha sonra öğrencilerin sorularına cevap verdi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir