• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Nuh Nebi şehrinde eller Soma için semaya kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - İnsanlığın ikinci babası olarak bilinen Hz. Nuh Nebi’nin (a.s.) şehrinde eller bu kez Soma’daki faciada hayatını kaybedenler için semaya kalktı.

Peygamber diyarında Allah’a yalvaran Cizreli vatandaşlar, Soma’daki şehitler için dua etti. Cizre Merkez camisinde kılınan Cuma namazında saf tutan vatandaşlar, Soma için Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak 3 dilde yapılan dualara eşlik ederek hep beraber ‘amin’ dedi. Yapılan dualardan sonra Cizreliler, Soma’da vefat edenler için gıyabi namazı kıldı.  

Cuma hutbesinde konuşan Nuh Nebi Cami İmamı Mahmut Muren, “Müminler, bir musibetle karşı karşıya kaldıklarında `İnnâ lillâh ve innâ ileyhi râciûn/Biz Allah’a aidiz ve O’na döneceğiz.` derler.

Milletimizin yüreği Soma’da, maden faciasında hayatını kaybedenler için yanıyor. Yüzlerce insanımız çocuklarına ekmek götürmek için girdiği kara toprağın altında can verdi. Bu defa ateş düştüğü yeri de yaktı, düşmediği yeri de yaktı. Çünkü ateş bütün memleketin bağrına düştü.

Hayatını kaybeden kardeşlerimiz için Allah’tan sonsuz rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Rabbim onları şehitler mertebesine dahil eylesin. Kederli ailelerine, annelerine, babalarına, eşlerine, yakınlarına ve topyekun milletimize sabrı celil, metanet ve dayanma gücü bahşetsin. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar ihsan eylesin. Milletimize, memleketimize bu tür faciaları, kederleri bir daha yaşatmasın.” dedi.

Hutbeden sonra Cizreli vatandaşlar Soma’da hayatını kaybedenler için gıyabi namaza saf tuttu. Gıyabi cenaze namazını kılan Cizreliler, hayatını kaybedenler, yaralılar ve yakınları için dualar etti.  

(Abit Dündar –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir