• DOLAR 32.662
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2495.547
  • ...
`Kaza değil cinayet var!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Soma`da 284 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili Mardin Barosu kitlesel basın açıklaması yaptı. Mardin Adliye Binası önünde yapılan basın açıklamasına Mardin Barosu Başkanı Azat Yıldırım ve baroya kayıtlı avukatlar katıldı.

 Açıklamayı okuyan Mardin Barosu Başkanı Azat Yıldırım, Soma’da yaşananların katliam olduğunu, son yapılan resmi açıklamaya göre, 284 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

 Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türkiye işçi cinayetlerinin en vahimi yaşadı 14 Mayıs günü. 700 aşkın maden işçisinin çalıştığı Soma Kömür işletmeleri Ocağında vardiya değişimi sırasında çıkan yangın sebebiyle son resmi açıklamalara göre 284 kişinin hayatını kaybetmiştir. 700 aşkın kişinin çalıştığı ve ağır işçi çalıştırılan bir işletme kendi çalıştırdığı işçi sayısını bilmiyor, Çalışma Bakanlığı ise madendeki işçi sayısı ile ilgili sessiz. Maden ocağında kaç kişi olduğu bilgisi yok. Verilen rakamlar yaralı ve hayatını kaybeden işçilerinin sayılarına bakıldığında maden ocağında ölü sayısını artması endişesini artırıyor.”

Sorumlularının hukuk karşısında hesap vermeleri için "Etkin adli ve idari” soruşturmaların derhal yapılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Bu vahim olayın sorumlu kişilerinin sadece ‘tazminat ödeyerek’ kurtulamayacaklarını ve Roboski’nin katliamında olduğu gibi bu olayında örtülmemesi için i bu soruşturmaların takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Kaza değil Cinayet var! Hayatını kaybeden onurlu maden işçilerinin ve CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğluna Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir