• DOLAR 32.597
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.712
  • ...
Karacadağlılar Şeyhlerini andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Karacadağ bölgesinde yaptığı hayırlı faaliyetleri tanınan Şeyh Musa, Şeyh Ahmet ve Şeyh Bub yakınları ve Karacadağ halkı tarafından hayırla yâd edildi. Mirhesın bölgesinde yakınları tarafından düzenlenen programa bölge halkı da katıldı. Programda Şeyh Musa ve ailesi için Kuran’ı Kerim ve mevlidi şerif okundu. Manisa’nın, Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçilerinin de unutulmadığı anma programında dualar edildi.

Programla ilgili düşüncelerini paylaşan Şeyh Musa’nın torunlarından Bedii Karadağ “Şeyh Musa bölge halkına yaptığı hayırlı faaliyetleri ile tanınan bir şahsiyet olduğundan dolayı, hala sevenleri tarafından yâd ediliyor. Her yıl Mayıs ayında gelenekselleşen bir anma programı yapıyoruz“ ifadelerini kullandı.

Zeki Karadağ ise aile büyüklerinin, kan davalarını bitirmelerinden ve bölgede yaptığı faaliyetler nedeniyle sevildiğini belirti.

Seyithan Karadağ da; “Şeyh Musa ve oğullarının vefatından sonra her yılın Mayıs ayında, aile fertleri ve bölge halkı mezarlığa gelip kurban kesiyor, yemek veriyoruz. Bu yıl Şeyh Musa ve ailesinin ruhlarına adadığımız bu hayırlı işleri, ayrıca Manisa’nın, Soma ilçesinde hayatını kaybeden maden işçilerinin ruhlarına da hediye ediyoruz“ ifadelerini kullandı.

Hevé Karacadağ ise yaptıkları yemeklerle mezarlıkları ziyarete gelenlere hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek; “Bu ziyarete gelenlere yemek yapıyor, hizmet ediyoruz. Büyüklerimizin yaptıkları hayırlı faaliyetlerinden dolayı bölge halkı tarafından hala unutulmamışlar.” dedi.

Sadrettin Gizli de çevrede bulunan birçok köyden insanın Mirhesın’e geldiğini belirterek köylülerin Şeyh Musa ve ailesini halen hayırla yad ettiklerini dile getirdi.

Manisa’nı, Soma ilçesinde hayatını kaybeden işçilerin de unutulmadığı anma programı, misafirlere verilen yemekle sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir