• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
"Kader ile sorumluluklar ortadan kaldırılamaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri için Mersin’de başta merkez camileri olmak üzere bir çok camisinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 300’e yakın maden işçisi için başta merkez camii olan Hz. Mikdat Camii ve Ulu Camii olmak üzere bir çok camide, günün anlamına binaen hutbe okundu.

 

Okunan hutbede, kader ile sorumlulukların ortadan kaldırılamayacağına vurgu yapıldı. Hutbede ayrıca feci kaza sonucu hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar dileklerinde bulunuldu.

 

Kılınan Cuma namazı sonrası merkez Hz. Mikdat Camii avlusunda, Mersin Müfütüsü Ali Melek, gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

 

Merkez Akdeniz ilçesi merkez camii olan Ulu Camii’de ise Akdeniz İlçe Müfütüsü Bünyamin Akkoç’un imamlığında gıyabi cenaze namazı kılındı.

 

Kılınan cenaze namazlarının ardından hayatını kaybeden işçilere dua edildikten sonra ruhlarına fatiha okundu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir