• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
"Çocukların dağa çıkarılması kabul edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP -  PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarla ilgili bir açıklama yapan Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK PAR) Gaziantep İl Başkanı Ömer Yeter, çocukların silahlı eğitim için ailelerinden koparılarak dağa götürülmesinin yanlış bir uygulama olduğunu ifade etti.

 

“Çocukların dağa çıkarılması kabul edilemez”

Çocukların dağa çıkartılmasını eleştiren Yeter, konuyu şöyle değerlendirdi:  “PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin yaptığı eylemler ile PKK’nin çocuk kaçırmaları gündeme geldi. Genel merkezimizin de yaptığı açıklamada buna yer verdik.  Son günlerde çocukları PKK tarafından dağa götürülen anne ve babalar çocuklarının geri getirilmesi için eylemler başlattılar. Çocuk yaşta insanların dağa çıkarılması kabul edilemeyecek bir durumdur. Ailelerin yapmış olduğu bu eylemleri son derece haklı buluyoruz. Çocuk yaştaki insanların silahlı eğitim için ailelerinden koparılıp dağa götürülmesi, doğru bir uygulama değildir. Çocukların geçmişte olduğu gibi savaş hattına sürülmesi yanlış bir tutumdur, uluslararası hukuka da aykırıdır.”

 

“Böyle bir aşamada çocukların dağa götürülmesi anlaşılır bir şey değil”

Çocuk kaçırma olaylarının zamanlamasına da dikkat çeken Yeter,“ PKK’nin çocuk kaçırmaları tam da silahların sustuğu ve PKK’nin tümden silah bırakmasının gündemde olduğu bir zamanda gerçekleşti. Tarafların ‘Çözüm ve barış süreci’ dedikleri bir süreçte yapıldı. Hem de PKK’nin Kürt halkının tüm temel taleplerinden vazgeçtiği bir aşamada bunlar yaşandı. Böyle bir aşamada çocukların ve gençlerin dağa götürülmesi anlaşılır bir şey değil. Bu durumda PKK bakımından yapılması gereken silahların tümden bırakılması, şiddet yöntemlerinin tümden terk edilmesi ve legal siyasete dönülmesidir. Ayrıca küçük yaştaki çocukların iradesi ile dağa çıktıklarını dile getirenler kendileri ile çelişiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“Çözüm ve barış süreci denen bu sürecin içi doldurulmalıdır”

Konuyla ilgili Hükümetin tavrına da değinen Yeter; “Hükümet tarafından çocuk kaçırılmaları hiç dile getirilmiyor. Çözüm ve barış süreci denen bu sürecin içi doldurulmalıdır. Barış ve özgürlük isteyen herkesin PKK ve Hükümetten beklediği budur. Biz de Hak-PAR olarak çocuklarının geri getirilmesini talep eden anne ve babaların yanındayız. Onların bu haklı, insani eylemini destekliyoruz.” dedi

 

Çocuklara yönelik işlenen suçlara karşı toplumun da dikkatli olması gerektiğini belirten Yeter,  “Toplum olarak çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Aksi halde çocuklarımızı istemediğimiz ortamlarda görürüz. Çocuklara yapılan hukuksuzluklar hiçbir şekilde kabul edilemez.”dedi.

 

 

Çocuklara yönelik işlenen suçların önüne geçilebilmesi için sadece verilecek cezaların arttırılmasının çözüm olmayacağını ifade eden Yeter,  “Bir baba önce eşini sonra kızını daha sonra da kendisini öldürüyorsa cezayı çoğaltmışsınız ne ifade eder ki? Önemli olan cezaya teşvik edici yolları kapatmaktır. Hiç kimse dilencilik yapan trafik ışıklarında birkaç kuruş elde etmek için araba camlarını silen ve sokaklarda başıboş kalmış çocukları gündeme getirmiyor” ifadelerini kullandı.  (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir