• DOLAR 32.543
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2428.438
  • ...
İstanbul`da eller `SOMA` için duaya açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Türkiye, Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin yasını tutuyor. İstanbul Fatih Camii’nde bir araya gelen yüzlerce kişi Cuma namazı sonrası Soma’da hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kılarak dualar etti.

İlahiyatçı Yazar Harun Ünal’ın arkasında saf tutan yüzlerce kişi Soma’da hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı. 

BU YAŞANANLARIN ÜZERİ ASLA ÖRTÜLMEMELİDİR

‘Her nefis ölümü tadacaktır’ ayetini hatırlatan Harun Hoca, “Herkes ölümü tadacaktır, ama tedbir alınmadan meydana gelen kaza ve ölümlerin bedelini kadere yüklemek doğru değildir. Mutlaka 300’e yakın canımızın, kardeşimizin ölümlerinin hesabı sorulmalı. Bu yaşananların üzeri asla örtülmemelidir. Allah ‘sabredenleri müjdele’ diyor. Onlar kimdir peki? Onlar rableri katından başlarına bir musibet geldiğine buna sabredenlerdir” dedi.

Harun Ünal’ın yaptığı duaya yüzlerce kişi hep bir ağızdan amin dedi.

SORUMLULAR HIZLI BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKARILMALIDIR

 ‘Allah Soma’da hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet ve mağfiret eylesin’ diyerek konuşmasına başlayan Özgür Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, “Ailelerine ve acılı eşlerine sabrı cemil diliyorum. Ölüm Allah’ın emiridir. Ama bizler bu olayla insanın ne kadar aciz olduğunu görüyoruz. Bizler burada kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve geride kalanlarına sahip çıkmak için toplandık. Ama bununla beraber mutlaka yapılması gereken bir şey de bu katliamın yaşanmasının sebebi hızlı bir şekilde ortaya çıkarılmalı ve yaşananların iş güvenliği açısından izah edilmeli. Bu acı olayda sorumlulukları olan herkesten hesap sorulmalıdır. Bu iş siyasi iradenin omuzları üzerindedir. Hükümet yetkilileri bu işin sorumlularını kamuoyu önüne çıkarmalıdır” dedi. 

MISIRLILAR OLARAK SİZLERE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ

Mısır’ın eski parlamenterlerinden Muhammed İmad ise, “Yaşanan acıda kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bildirmek için buradayız. Mısırlılar olarak hepinize baş sağlığı diliyoruz.  Mısır’da yaşanan olaylarda bizlere destek veren Türkiyeli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bizler aynı ümmetteniz. Bu yüzden yaşanan acı hepimizin acısıdır” diye konuştu.

(Erkan Yavuz - Enes Durmaz/ İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir