• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Memurların Sorunları Bakana İletildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Demokratik Sendikalar Konfederasyonu`na (DESK ) bağlı Anadolu Eğitim Sendikası (AES) İl Başkanı Seyhmus Özcan yaptığı basın açıklamasında Genel Başkanları Cansel Güven`in Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER`in ziyaretine giderek, öğretmen memur ve yardımcı hizmetli personelin sıkıntılarını rapor halinde sunduğunu söyledi.

 

Ziyarete Anadolu Eğitim Sendikası temsilcilerinin yanı sıra bağlı bulundukları Demokratik Sendikalar Konfederasyonu`na (DESK) bağlı sendikaların genel başkanlarının da katıldığı kaydedildi. Yapılan yazılı basın açıklamasında Bakan Dinçer`le yapılan görüşmede, "Anadolu Eğitim-Sen tarafından öğretmenler ile memur ve yardımcı hizmetlilerin güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren detaylı bir dosya ile DESK tarafından hazırlanan Doğu ve Güneydoğu`da terörün son bulması için alınabilecek sivil tedbirleri içeren raporlar sunulmuştur." denildi.

 

Yapılan görüşmede, Öğretmen atamaları ve istihdam politikası, zorunlu hizmet bölgelerinde unutulmuş öğretmenler, özür grubu yer değişikliklerinde yaşanan aksaklıklar, sözleşmeden kadroya geçen öğretmenlerin kazanılmış hakları, ücretsiz ve zorunlu nöbet görevi, idarecilik ve görevde yükselmeler konu edildi. Bakan Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı döneminde başta öğretmen istihdam modeli ve çalışma esasları olmak üzere birçok konuda köklü düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir