• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Soma`ya bir ağıtta Midyat`tan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Midyat’taki sivil toplum kuruluşları, Soma’ da yaşanan facia nedeniyle, Atatürk Anıtı Parkı’nda Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan madde faciası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 Aralarında Eğitim Bir Sen, Memur Sen, Diyanet Sen, Din Bir Sen, Umutla Yaşam Derneği, Haldeh Derneği ve Midyat Der gibi sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Abdulkadir Altay, okudu.

 Altay açıklamasında, madenin patlamasıyla yüreklerin yandığını ifade ederek,  “Emeklerini alın teri ile birleştiren, ‘ bir avuç kömür için, bir ömür verenler’ Allah’tan hepinize rahmet diliyoruz. Soğukkanlılığı kaybetmemek gerekir. Dua etmemiz lazım. Geride azda olsa kurtarabileceğimiz kişileri düşünmek ve onlar için dua etmek lazım. Ölümün ne kadar yakın olduğunu Soma bir kez daha hatırlattı. Ne olur birbirimiz kırmayalım, birbirimiz üzmeyelim. Samimi ve kardeş olma zamanı artık. ‘Ateş düştüğü yeri yakar’, ama sanki bu kez hepimiz yaktı. Rızık temin etmek için çalışırken çıkan yangın sonucu ahrete intikal eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ederiz.” İfadelerini kullandı.

 Basın açıklamasının ardından vefat eden madenciler  için Fatiha okundu. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir