• DOLAR 32.49
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2490.005
  • ...
GARD Ormanı oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Baskil Kaymakamlığı, Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi’nin birlikte yürüttüğü çalışma ile Baskil ilçesi eski Baskil köyü Ölüderesi mevkiinde oluşturulan “GARD Ormanı” için polensiz ağaç fidanı dikimi gerçekleştirildi. 

İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa Ünver Böke, Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. İbrahim Halil Akkuş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Ateş, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dt. Aytaç Durak, Jandarma Yzb. Haluk Çakaroğlu, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları, Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları,  öğrencilerin katıldığı GARD Ormanı fidan dikiminde yaklaşık 750 adet fidan yerlerine yerleştirildi. 

Kaymakam Böke yaptığı açıklamada “İlçemize bir orman daha kazandırmak için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ormanın kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. İbrahim Halil Akkuş yaptığı açıklamada şu konulara yer verdi. “İlimiz Kronik Solunum Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği Kurulu (GARD Kurulu) tarafından yapılan toplantıda alınan karar sonucunda ilimizde hava kirliliği ile mücadele ve küresel akciğer sağlığını geliştirmek amacıyla GARD Ormanı’na fidan dikim işlemini gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz kronik solunum yolu hastalıklarının küresel yükünü azaltmak ve bu hastalıklar nedeniyle ölümleri en aza indirmektir. Herkesin özgürce nefes aldığı bir dünya vizyonu çerçevesinde faaliyetlerine devam eden GARD kurulu, başarıya ulaşabilmesi için bu tür faaliyetlere devam edeceğiz. Bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. ” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir