• DOLAR 32.602
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2498.144
  • ...
`Rahmet ilimi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut Der) ’de düzenlenen seminerde, hadisler ışığında  “Üç aylar ve Recep ayının” güzellikleri ve önemi anlatıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak, Emine Kiraz katıldı. 

Emine Kiraz; Hadisler ışığında Recep ayının güzelliklerini ve önemini anlattı.

Kiraz; Receb kelime olarak; saygıda ve tazimde tazimde bulunma manalarına geldiğini hatırlatarak,  “Bu ay Allah’ın ayıdır. Allah’ın rahmetinin kuşattığı aydır. Bu ay en bereketli ve mükâfatların çok olduğu aydır. Rabbim bu ayı hayırla ve sağlıkla geçirmemizi nasip etsin. “ dedi. 

“Receb Allah’ın ayıdır. Şaban benim ayımdır. Ramazan ise ümmetimin ayıdır.” Hadisini hatırlatan, Kiraz, devamla, “Evet, Recep ayı rahmet ayıdır. Bu ayda Allah’ın rahmeti her yeri kuşatmıştır. En önemli gün ve geceler üç ayların içinde barındırılmıştır. Regaip, Kadir, Beraat ve Miraç gecesi bu aylardadır. Öyle görülüyor ki, Rabbimiz bizim günahlarımızı temizlemek ve bizi arındırmak için böyle güzel günler ve geceler hazırlamıştır. Resulülllah(SAS) bu aylarda kendisi ve ümmeti için çok çok dua eder, ümmetinin bağışlanmasını dilerdi. Bazen oruç tutar bazen de tutmazdı.  Bizler de bu önemli gün ve gecelerden istifade edip nasibimiz almaya çalışalım. Bol bol ibadet edip tövbe ve istiğfar edelim ki,  Allah’ın rahmetine nail olalım. İbadet, dua ve zikrimizi artıralım. Allah resulü bu aylarda tövbe eden kimse hiç günah işlemeyen gibidir buyuruyor. İfadelerini kullandı.

Kiraz son olarak; “Nasıl ki kıymetli bir misafirin biz geleceği haberini aldığımızda her türlü hazırlığımızı yapıyorsak, güzel elbiselerimizi giyip güzel kokular sürüyorsak aynen, hatta daha fazlasıyla manevi kirlerden temizlenmiş, arınmış bir Ramazanı şerif için hazırlık yapmamız gerekmiyor mu? Âlimlerimiz; Receb ekim, Şaban bakım ve Ramazan ise mahsulü elde etmeye ayı olduğunu söylüyorlar. Evet, Recep ayında ekimlerimizi güzel yapalım, ekinlerin arasındaki zehirli otları temizleyip çapalayalım ki, Ramazanda o bereketli mahsulleri elde edebilelim.” İfadelerini kaydetti. 

Program yapılan dua ile sona erdi.(Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir