• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
Eski hükümlülere girişimcilik sertifikası verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile hükümlü ve eski hükümlülerin kendiişlerini kurarak istihdam yaratmalarına yönelik 14-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayanlara girişimcilik sertifikası verildi. 

Başsavcı Ali Yeldan, Başsavcı Vekili Yakup Yar, Adana İş Kurumu Müdürü Haşim Meydan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen, kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan eski hükümlüler Mahmut Kök, Hüseyin Uğur Akbaba, İzzettin Doğar, Esef Kızılboğa`ya sertifikalarını verdi. Çeşitli suçlardan cezaevinde kalıp iş sahibi olmak için kursa katılarak başarılı olan eski hükümlülere, KOSGEB`den alacakları hibeyle kendi işyerlerini açma fırsatı doğdu. 

Hibeyle kendi işyerlerini açacaklar
Proje hakkında bilgi veren Adana Denetimli Serbetlik Müdürü Seydi Dağlı, KOSGEB ile birlikte yürütülen proje ile kendilerine başvuran eski hükümlülere eğitim uzmanı Mustafa Çürük tarafından girişimcilik kursu verildiğini söyledi. 30 eski hükümlüden 20`sinin girişimcilik sertifikası almaya hak kazandığını belirten Dağlı, “Sertifikasını alan kursiyerlerden 6`sının iş planı çerçevesini hazırlıyoruz. Bu iş planının daha sonra KOSGEB`e sunacağız. KOSGEB de bu plana göre eski hükümlülerin kendi işyerlerini açma ve geliştirmesi için hibe desteği sağlayacak“ diye konuştu.

Hibe almaya hak kazanan eski hükümlüler, yeni iş kurma olanağı olarak kuaförlük, restoran, çocuk parkı malzemesi satışı, tel örgü ticareti gibi işyerlerini kurmayı tercih etti. Sertifikayı almaya hak kazanan Hüseyin Uğur Akbaba, cezaevine girip çıktıktan sonra iş bulma konusunda zorlandığını, böyle bir kursun açılacağını duyunca hemen başvurduğunu belirterek, “10 gün boyunca girişimcilik eğitimi aldık. Daha sonra kurmak istediğim kuaförlük işinin planını yaptık. Hak ettiğimiz bu sertifika sayesinde şimdi de KOSGEB`den desteğimizi alıp hayalimdeki işyerini açacağım. Bu fırsatı bana sunan herkese teşekkür ederim“ diye konuştu. 

Başsavcı Ali Yeldan ise, projenin hükümlülerin topluma kazandırılması ve istihdam sağlanması açısından çok yararlı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir