• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
HÜR-DER: Soma`da suçlular cezalandırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şubesi Başkanı Faysal Yaman, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciası ile ilgili bir taziye mesajı yayımladı. 

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının tüm ülkeyi yasa boğduğunu kaydeden Yaman, “Büyük bir insanlık dramı olan bu acıyı yüreklerimizde hissediyor, acılarını acımız biliyoruz. Bu faciada hayatlarını kaybeden mazlumlara Allah’tan rahmet ve mağfiret, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ayrıca vefat edenlerin aile ve yakınlarına sabrı cemil dileyerek taziyelerimizi sunuyoruz. Hepsinin başı sağ olsun.” şeklinde konuştu. 

Eksik ve noksanlıkların bir an önce tespit edilmesini ve suçlulara ceza verilmesini isteyen Yaman, “Hür-Der camiası olarak bizler; başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu elim vakaya neden olan eksik ve noksanlıklar bir an önce tespit edilip eğer varsa suçlular bir an önce belirlenerek cezalandırılmalıdır.”dedi. 

Yaman açıklamasında şu maddelere dikkat çekti:

“- Ülkemizde faaliyette bulunan bu tür çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinin başımıza gelen bu felaket vesilesi ile bir an önce en sıkı şekilde incelenip denetlenerek gerekli önlemlerin eksiksiz bir şekilde alınmasını,

-Uluslararası Çalışma Örgütünün (İLO) belirlediği Uluslararası İş Güvenlik Yasalarının can güvenliğini sağlayacak şekilde uygulanmasını,

-İş güvenliğini gerektiren her türlü önlemin alınmasını ve bugüne kadar yapılan iş güvenlik sözleşmelerin ciddi bir şekilde uygulanarak eksik yasaların bir an önce kabul edilip onaylanmasını istiyoruz.” 

Son olarak Yaman, “Bu faciada hayatlarını kaybeden mazlum işçilerimizin Peygamber Efendimiz (sav)in işaretine binaen şehit hükmünde ve mekanı cennet olduklarına inanıyor, tekrar ailelerine taziyelerimizi sunarken hepimizin başı sağ olsun, diyoruz.” Şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir