• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
`12 Eylül Tamamen Mezara Gömülmelidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

12 Eylül’ün 31. Yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Has Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 12 Eylül’ün etkilerinin tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini dile getirerek, “12 Eylülle hesaplaşmak, sadece ve sadece 12 Eylül`ün 90 yaşındaki komutanı Kenan Paşa`yı mahkeme önüne çıkartmak değildir. 12 Eylül ile hesaplaşmak 27 Mart, 28 Şubat ve 27 Nisanla hesaplaşmaktır, ile hesaplaşmaktır” dedi.

28 Şubat’ın temelinde 12 Eylül yasaları var

12 Eylül darbesinin Türkiye için bir kırılma noktası olduğunu belirterek, darbenin Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve politik yapısında olumsuz yönde çok önemli değişimler yaşanmasına neden olduğunu belirtti. Kurtulmuş, 12 Eylül’ün getirdiği bütün anti-demokratik yasaların değiştirilmesi gerektiğine işaret ederek, 28 Şubat darbesinin temelinde de 12 Eylül yasalarının olduğunun altını çizdi.

Darbeler dönemi tarih olmalı

Kurtulmuş, ‘’12 Eylül darbesinin bütün etkilerini silecek şekilde yasaların düzenlenmesi gerekir. 12 Eylül siyasi partiler yasasını değiştirelim, 12 Eylül seçim yasasını değiştirelim, 12 Eylül sendikalar yasasını değiştirelim, 12 Eylül toplu sözleşme yasasını değiştirelim gelin halkı egemen kılalım, millieti 4 yıldan 4 yıla oy veren basit bir figüran olmaktan çıkartalım. Öyle bir düzenleme yapılmalı ki, darbeyi hiçkimse bir daha aklına getirmemeli ve darbeler mezara gömülmelidir”dedi.

Çözüm yeni, sivil Anayasa

Türkiye’nin yeni, adil, sivil ve özgürlükçü ve sosyal adaletçi bir Anayasa’ya acilen ihtiyacının olduğunu belirten Kurtulmuş, “Yaşadığımız sıkıntılar bunu açık bir şekilde ortaya koyuyor. Türkiye’de toplumun bütün kesimleri bir araya gelerek, yeni Anayasa çalışmalarına katkı sunmalı, bu ortamın sağlanmalı ve bunun için de bir Anayasa meclisi oluşturulmalıdır. Türkiye’de bütün vatandaşların özgür ve ülkenin eşit ortağı olduğu kendini sözde değil, özde vatandaş hissettiği yeni Anayasa acilen çıkarılmalı ve bu konuda zaman kaybedilmemelidir” ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir