• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yürütülen “Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız” projesi çerçevesinde eğitim materyalleri; (Legolar, yapbozlar, kuklalar, okuma kitapları, oyuncaklar, ayaklı abaküs, elektronik org, davul, bongo ritm seti, sesli kitaplar, maketler, masalar, halılar ve perdeler” toplayarak, İbn-i Sina otistik çocuklar eğitim merkezine destek sunan Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ilköğretim bölümü fen bilgisi öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri, merkezi ziyaret etti.

 

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül Güven, Dicle Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tamer Kutluca ve Merkez Uygulama Birim Üyesi Arş. Gör. Mehmet Demirkol, Arş. Gör. İsmet Kaya ve Emine Fidan ile gerçekleştiren öğrenciler, yetkililerden otizm ile ilgili bilgiler aldı.

 

Çocukların, dinletiden olumlu etkilenmeleri üzerine, eğitmenler, ney ile terapi konusunda ortak bir çalışma yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül Güven,“En önemli görevlerimizden biri de engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak, onları üretime dâhil ederek toplumda aktif olmalarını sağlayacak çalışmalar yapmaktır. Öğrencilerimizle birlikte her zaman onların yanındayız ve bu konudaki duyarlılığımızı da devam ettireceğiz.” dedi.

 

Güven, proje kapsamında, “Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız” yazılı çantaları satın alarak katkı sunan ve duyarlılık gösteren öğrencilere, ailelerine ve destek sunan şirketlere teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir