• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
PYD Kontrolünde Esed`e Destek Mitingi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAMİŞLO: PYD`nin, Rojavada  kendisi dışında  başka bir oluşuma izin vermediği, her fırsatta  Partiya Demokrata Kurdistan-Suriyê ( PDK-S ) ve gençlik hareketlerine saldırması, üyelerini gözaltına alması... Şimdiye kadar Rojava`nın değişik kentlerinde  Kürd muhalefetinden yaklaşık 1500 kişinin gözaltına alınmış ve bunlardan bir çoğunun nerede tutulduğu bilinmiyor.

PYD`nin sözde özeklik ilan ettiği Rojava bölgesinde Kürdlerin çoğunlukta olduğu en büyük şehir olan Kamışlı`da Halkı, Beşşar Esed`e açık, açık desteklemeye davet edilen mitinge ses çıkarmayan PYD`nin Esed`le işbirliği içinde olduğunun kanıtıdır.

Üçüncü kez cumhurbaşkanlığına aday olan Beşşar Esed için Suriye`nin kuzeyindeki Rojava bölgesindeki Kamışlı kentinde Çarşamba günü destek gösterisi düzenlendi. "Hep beraber Beşşar Esed’e biat ediyoruz" sloganıyla yapılan gösteriye Devrim Gençliği isimli hareket ile rejime bağlı sendikalar da destek verdi.

Kamışlı merkezinde bulunan kültür merkezi binasının önünde düzenlenen gösteriye rejim yanlısı Kürtler, Araplar ve Süryanilerin yanı sıra rejime desteklerini açıklayan aşiret liderleri`de katıldı.

Anayasa Mahkemesi’nin seçim takvimini açıklamasının ardından bölgede düzenlenen gösteriye milletvekilleri ve hükümet yetkilileriyle birlikte devlet kurumlarında çalışan memur ve din adamları da katıldı.

Al Jazeera muhabirinin konuştuğu bir öğretmen, okullara gösteriye katılımı şart koşan yazılar gittiğini söyledi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı gösteride Esed’e bağlılıklarını ilan eden aşiretler ‘biat’ afişleri taşıdı.

Demokratik Toplum Hareketi (Tev-Dem) Diplomatik İlişkiler Ofisi Üyesi Dr. Abdülkerim Ömer, Esed yanlısı gösterilerin yapıldığı bölgelerin tam olarak Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) kontrolünde olan bölgeler olmadığını söyledi. Ömer, Kamışlı`nın tam olarak özgürleştirildiğinin söylenemeyeceğini belirtti ve "kontrolümüzde olan bölgelerde seçim sandıklarının kurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Suriye Muhalifleri ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) yetkilileri PYD’nin rejimle işbirliği içinde olduğunu öne sürüyor. PKK çizgisinde faaliyet gösteren PYD’nin lideri Salih Müslim ise daha önce yaptığı açıklamada Esed ile işbirliği yaptıklarına dair iddiaları reddetmişti. 

Doğruhaber / Al Jazeera

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir