• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Batman'da Soma için oturma eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’daki sivil toplum kuruluşları ile ortaokul ve lise öğrencileri, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

Soma için yapılan eyleme TDB (Türk Diş Hekimleri Birliği), DİSK, KESK, TMMOB (Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği), Türk Tabipler Birliği ve çok sayıda STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Dörtyol kavşağında buluşan STK’lar ve öğrenciler kortej şeklinde Atatürk Parkı’na yürüdüler.

 

STK’lar adına Eğitim Sen Şube Eş Başkanı Zelife Bulut basın açıklamasını okudu. Bulut, “Türkiye işçi sınıfının iş cinayetlerine, güvencesiz çalıştırmaya karşı sabrı kalmamıştır. Çünkü biz biliyoruz ki bu katliam “kaza” ile olmamıştır. Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını hayata geçirenler Soma’da yaşananların başlıca sorumlularıdır. Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikaları sonrası Türkiye ölümlü maden kazalarında Avrupa’da birinci sıraya yükselmiştir. Dünyada ise bu alanda ilk üç sırada yer alan Türkiye maalesef bu sene birinciliği kimseye kaptırmayacaktır.” dedi.

 

Açıklamasında hükümeti istifaya çağıran Bulut, “İş cinayetlerinin artışına neden olan taşeron çalıştırma derhal yasaklamalıdır. Özelleştirildikten sonra seri cinayetlerle gündeme gelen tüm madenler derhal yeniden kamulaştırmalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini piyasaya devreden iş güvenliği yasası kaldırılmalı, tüm denetim yetkisi emek ve meslek örgütlerine verilmelidir.  Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji ve Sanayi Bakanı olmak üzere hükümet derhal istifa etmelidir.” ifadelerini kullandı.

 

Basın açıklamasının ardından eylemciler, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldılar. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir