• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
TPAO işçileri Soma için gün boyu iş bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman TPAO işçileri,  Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle gün boyu iş bırakma kararı aldı. Batman TPAO işçileri, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için TPAO Site Mahallesi Bölge Müdürlüğü giriş kapısında toplandı. Burada Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik bir açıklama yaptı.  

Tüm ülkenin yasta olduğunu ifade eden Tekik; "Tüm Türkiye Ulusu ve halkı olarak yastayız. Biçimsel bir yas dışında içimizde, yüreğimizde, ruhumuzda şehit düşen madenci arkadaşlarımızın acısını hissediyoruz. Deyim yerindeyse kalbimize karalar bağlamak durumundayız.  Çünkü canımızdan yüzlerce parça gitti. Batman emekçisinin Soma işçisi ve emekçisiyle yürekten, tasada kaygıda sevinçte üzüntüde bir olduğunu göstermek için buradayız. Anayasanın 90. Maddesinden aldığımız hak ve güçle işyerine gidip çalışmama hakkını kullanarak taşeron sistemini sorgulayan ağır ve tehlikeli işlerde taşeron müteahhit sisteminin böylesi facialarla sonuçlandığına dikkat çekip ve buna itiraz eden bir iş yapmama eylemi gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.  

Tekik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bütün birimlerde çalışan arkadaşlarımızı Anayasadan aldığı güçle şehitlerimizin anısına, mücadele gerçekliğine, mazlumiyetine ve mağduriyetine sahip çıkarak bu hakkını kullanmasını tüm arkadaşlarımızdan talep ediyoruz. Sendika olarak işvereninde, Bölge Müdürünün de bu iş bırakma eylemine destek vermesini istiyoruz." dedi. 

Açıklamadan ardından Somada hayatını kaybeden işçiler için Fatiha süresi okuyan işçiler sessizce dağıldı.

(M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir