• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Gül: Artık Biz de Tüm Kurallarımızı Gözden Geçirmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA -  Bir maden ocağında meydana gelen ve son bilgilere göre 282 işçinin hayatını kaybettiği facia nedeniyle Soma’ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu acıları gelişmiş ülkeler nasıl minimize ettilerse nasıl yaşamıyorlarsa artık biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeliyiz.”dedi. 

Cumhurbaşkanı Gül, Akhisar Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret ettikten sonra  TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte Soma’ya geldi.Gül, maden ocağını ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

Gül, şunları söyledi: “Acımız çok büyük. Facia ile karşı karşıyayız. Her şeyden önce hayatını kaybeden vatandaşlarımın, kardeşlerimin mekanı cennet olsun. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bütün milletimizin başı sağolsun. Şüphesiz ki maden, yer altında alın teri olarak çalışmak kazançların belki de en kutsalıdır. Elden gelen her şey yapılıyor.” 

İlk haber alındığından itibaren işin vahametinin anlaşıldığı için devletin  seferber olduğunu ifade eden Gül, “Maalesef kaybımız büyük. Bir kayıp o ailenin kıyameti demektir. Çok büyük bir facia ile karşı karşıyayız. Dayanışma göstermemiz gerekiyor. Türk milleti bu dayanışmayı muhakkak gösterecektir. Dünyanın pek çok yerinde acımızı paylaşan dostlar da var.” 

“DDK olarak tavsiyelerimiz var”

Gül, “Bu acıları gelişmiş ülkeler nasıl minimize ettilerse nasıl yaşamıyorlarsa artık biz de bütün kurallarımızı tekrar gözden geçirmeli, yapılması gereken tedbirleri tekrar almalıyız. DDK olarak tavsiyelerimiz var, eminim ki bunlar da ışık tutacaktır.
Soruşturmalar başladı, titizlikle devam edecek. Buradan alacağımız derslerle bir daha bu acıları yaşamamak için ne gerekirse yapılması şarttır.(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir