• DOLAR 32.593
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2490.184
  • ...
Şırnaklılardan hastane tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK -  Şırnak Devlet Hastanesinin yanı başındaki bin metrekarelik alana Kadın Doğum Hastanesinin yapılması ile ilgili hazırlanan proje Sağlık Bakanlığından onay beklerken Milletvekili M.Emin Dündar’ın söz konusu hastaneyi Cizre’de yaptırmak istediği iddiaları Şırnaklıları kızdırdı. 

Projenin Şırnak için hazırlandığını ve Şırnak’ın il olduğundan dolayı önceliğin buraya tanınması gerektiğini belirten vatandaşlar,  Dündar’a sert tepki gösterdi. Vatandaşlar siyasi girişimlerle halkın haklarının önüne geçilemeyeceğini ifade ettiler. 

Cizre’den Şırnak il merkezine hastaneye geldiğini belirten Cihan Üstün “Aslında çok gerekli bir hastane Cizre’de yapılması benim için daha iyi olur fakat bunun Şırnaklıların hakkı olduğunu düşünüyorum.’’diye konuştu. 

Uludere’den geldiğini belirten  Zahide Encü ise “Şırnak için şart olan bir sağlık kuruluşudur. Biz de Batman’a, Diyarbakır’a gitmek zorunda kalmayız.Her şeyden önce Şırnak bir vilayettir,  Cizre ilçedir o nedenle böyle sağlık tesislerinin vilayette olması lazımdır diye düşünüyorum.’’dedi. 

Şırnak Milletvekili M. Emin Dündar’a tepki  gösteren  Kadiriye Kabul     “Şırnaklıların oylarıyla seçilen bir vekilin böyle halkın menfaatlerine olan bir sağlık tesisini kendi kişisel egolarına katıp Cizre’ye götürmesi kabul edilemez bir davranıştır. Elini bu işten çeksin!  Şırnak halkı bu işin peşini bırakmayacaktır. Bunu böyle bilsin!’’şeklinde konuştu. 

Hastane personellerinden Murat Ö. İ “Biz hastane personelleri ve Şırnak halkının bu projede büyük bir katkı ve özverisi vardır. Şimdi sayın vekil bunu kendine mal edip Cizrelilere şirin göstermeye çalışmasın. Eğer çok istiyorsa bir proje hazırlasın Cizre’de bir Kadın Doğum Hastanesi yapsın biz de kendisini alkışlarız.’’  İfadelerini kullandı. 

Adının yayınlanmasını istemeyen kadın hastalıkları ve doğum uzmanı bir doktor ise  “Benim şimdi konuşmam pek doğru olmaz. Pek yasalda değil izinsiz konuşmam ama belirteceğim husus şu olabilir:  Şırnak ildir,  Cizre’de sırf milletvekili memleketi olması ve oraya götürülmesi pek mantıklı gelmiyor bu işin içinde bürokratik ve kişisel egolar vardır diye düşünüyorum. ‘Ben iktidar partiyim bakın sizin seçtiğiniz milletvekilleri  bir şey yapamıyora getiriyor.”dedi. 

Kadın Doğum Hastanesinin Şırnak Devlet Hastanesinin yanında açılması için aylardır proje çalışmaları yürüttüklerini ifade  eden Şırnak Devlet Hastanesinden bir  yetkili ise şunları kaydetti: “Hastane yetkilileri ve Sağlık Müdürlüğümüzle beraber aylardır bu proje için gecemizi gündüzümüze kattık. Şuan yeri hazır keşif yapılmış tam hastanenin arkasında bin metre karelik bir alanda yapılmasını planladığımız Kadın Doğum Hastanesi Sağlık Bakanlığı’ndan onay beklemektedir. Bakanımız seçimden önce ilimize teşriflerinde kendisine projemizi anlattık,  memnuniyetini dile getirdi ve onayın kısa sürede verileceğini söyledi. Fakat duruma siyasi ve bürokratik işlemler girince onayı halen yapılmadı. Biz Şırnaklılar bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız ve o hastane burada kurulacaktır.’’diye konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir