• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlisin işsizlik sorunları masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Çalışma ve iş Kurumu(İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi(BEÜ) iş birliğiyle Kariyer Günlerinin açılış töreni yapılarak, Bitlisin işsizlik sorunlarına vurgu yapıldı. 

Bitlis İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende açılış konuşmasını yapan Bitlis Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alattin Aslan, İşsizlik sorununun temelinde iş gücü piyasasının bazı sektörlerinde kalifiye, bilinçli, donanımlı eleman eksikliği yaşanırken, bazı sektörlerde de gereğinden fazla iş gücü potansiyelinin mevcut olması yatmakta olduğunu söyledi. 

İşkur il müdürlüğü olarak kendilerine düşen görevi yerine getirmek için çalışma yürüttüklerini belirten Aslan, “Kurum olarak iş piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde kalifiye eleman yetiştirmek, işin iş başında pratik yapılarak öğrenilmesi için Kurs ve İş Başı Eğitim Programları düzenlemekteyiz. 

Mesleğini edinmek, mesleğini değiştirmek, mesleğini geliştirmek isteyen vatandaşlarımızın ve bilhassa 2.öğretim öğrencileri ve mezun olmuş arkadaşlar için bir deneyim kazanma, referans elde etme fırsatı sunmakta, mesleğiyle ilgili bir adım öne çıkma fırsatı sağlamaktayız.” diyerek öğrencilere hem öğrenim hayatlarında hem de mezun olduktan sonra İşkur’dan en etkili şekilde nasıl faydalanacakları konusunda bilgiler verdi. 

Öğretim Görevlisi Yakup Aslan ise, iş hayatına atılmak üzere olan gençlere Beden dili, Motivasyon ve etkili iletişim sunumu yaparak kariyer planlamasında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı. 

DAKA İl Koordinatörü M. Ali Yıldırım, genç katılımcılara Girişimcilik ve Fon Kaynakları hakkında detaylı bilgiler aktararak genç katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 

Programın sonlarında İş ve Meslek Danışmanı İlhan Arslan, Kurum faaliyetleri, iş arama, CV hazırlama becerileri, mülakat teknikleri, çalışan ve işveren ilişkileri, AB düzleminde iş arama rehberlik ve danışmanlık faaliyetleri gibi gençler için iş hayatına atıldıklarında en çok ihtiyaç duyacakları konularda sunumlar gerçekleştirdi. 

Program, İşkur’a katkı sunan işverenlere plaket takdim etmekle son buldu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir