• DOLAR 32.586
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2412.595
  • ...
TMMOB Adana İKK sekreteri değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-TMMOB Adana İKK Sekreterliği görevini 2 yıl boyunca yürüten İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, görevi Makina Mühendisleri Odası (MMO) Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Emir Kavi‘ye devretti. 

İMO Adana Şube Toplantı Salonu‘nda gerçekleşen genel kurulun açılışında konuşan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, yoğun geçen iki yıllık görev sürecinde destek ve katkılarını esirgemeyen İKK temsilcilerine, şube başkanlarına teşekkür etti. 

Adana Tabip Odası, KESK, DİSK ve TMMOB Adana İKK olarak mücadele alanlarında birlikte hareket ettiklerini belirten Biçer, Koordinasyon Kurullarının TMMOB‘nin gücünü harekete geçiren,  bölgedeki diğer toplum kesimleriyle koordine içinde hareket etmeyi sağlayan, pratik sonuçlara ulaşılmasını temin eden organize bir çalışma ortamı yaratmaya hizmet ettiğini, Adana‘daki çalışmalarında bu gerçekliği hep birlikte gördüklerini dile getirdi. 

Biçer, "Ülkemizin içinde bulunduğu durum, bu çalışmalarımızı daha ileriye taşımamız gerekliliğini elzem kılıyor. Mevcut düzenin tüm kokuşmuşluklarının ortaya dökülmesine rağmen AKP, her geçen gün artan faşist baskı politikalarıyla iktidarını uzatmaya çalışıyor. Bu nedenle, TMMOB ve bağlı Odalarımızın faaliyetleri, iktidar tarafından bir tehlike olarak görülüp, Odalarımız, özellikle geçtiğimiz iki yıl içerinde artan bir şekilde işlevsizleştirmek, parçalamak, denetim altına almak adına müdahalelere uğratılmıştır. Odaların üye bağlarını kesmeyi, bilgi edinmesini, topluma bilgi sunmasını engellemeyi, mali açıdan zayıflatmayı amaçlayan bu yasa değişiklikleri ve kararnamelerle TMMOB‘nin toplumsal mücadeledeki gücü etkisiz kılınmaya çalışılmıştır" dedi. 

"Arka bahçe değiliz"
TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Bahattin Şahin ise Türkiye‘de TMMOB çatısı altında 54 İKK sekreterliği bulunduğunu ve oldukça demokratik bir yapı sergilediklerini söyledi. Ülke kaynaklarının yok edildiği bir dönemden geçildiğini söyleyen  Şahin, "Zorlu dönemde TMMOB çatısı altında görev almak ateşten gömlek giymek gibidir. Hiçbir partinin arka bahçesi olmayan TMMOB, her alanda mücadeleyi sürdürecek, Kral çıplaksa çıplak olduğunu söyleyecektir" dedi. 

"Yapacak çok işimiz var"
Konuşmaların ardından Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Emir Kavi, oybirliğiyle TMMOB Adana İKK Sekreteri oldu. KAVİ, yaptığı konuşmada TMMOB Adana İKK Sekreterliği‘nin temelinin sağlam olduğunu, tuğlaların üzerine yenilerini ekleyeceklerini kaydetti. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir