• DOLAR 32.567
  • EURO 34.743
  • ALTIN 2414.797
  • ...
Akademik aşama kaydedenlere başarı belgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Çukurova Üniversitesi, akademik aşama kaydedenlere başarı belgelerini düzenlediği programda verdi. Programda konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Soma’daki maden kazasında hayatını kaybedenlere taziyelerini iletti. 

Profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrosuna atanan öğretim üyeleriyle birlikte akademik kadrolarının sayısının 2 bin 140’a ulaştığını kaydeden Kibar,  “Üniversitemizin, sizlerle birlikte başarılı ve donanımlı nesiller yetiştirme, sorunlara bilimsel çözümler üretme, daha girişimci, yenilikçi ve uluslararası bir üniversite olma yolunda önemli atılımlar gerçekleştireceğine inancımız tamdır.” şeklinde konuştu. 

Rektör Kibar, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Geçen yıl yürürlüğe giren ve bu yıl yeniden iyileştirmeler yaptığımız Bilimsel Araştırma Proje Birimi Yönergesi ile projeleri çeşitlendirip destek miktarlarını arttırarak, çeşitli bilimsel etkinliklerin yapılmasına destek vererek, bilimsel yayınları teşvik etme, araştırmacılarımızın sorunlarını çözme ve motivasyonu arttırma yolunda önemli bir çalışma ortaya koyduk. Geçtiğimiz bir yıl içinde bu çalışmanın sunduğu çözümlerin üniversitemizin bilimsel araştırma ortamına çok önemli katkılar sağladığını memnuniyetle gördük. Bu yıl kullanmaya başladığımız proje süreçleri yönetim (APSİS)  ve Akademik veri yönetim (AVES) sistemlerinin de bilimsel çalışmalarımıza ve akademik gelişmemize ivme kazandıracağı inancındayız. Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız Merkezi Araştırma Laboratuvarı da bilimsel araştırmalarımızda önemli rol oynayacaktır.”ded. 

Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasına, en önemli hedeflerinin, üniversitenin eğitim, bilim ve toplumsal sorumluluk alanlarındaki başarısını artırmaya yönelik kaynakları zenginleştirmek olduğunu vurgulayarak son verdi. 

Açılış konuşmasının ardından yapılan törende, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından, akademik aşama yapan öğretim üyelerinden 16 profesör, 82 doçent ve 71 yardımcı doçente belgeleri takdim edildi. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir