• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`4 ayda 425 bin hastaya hizmet verildi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamaya göre; Ocak-Nisan ayları arasında hastanede 425 bin hastaya sağlık hizmeti verildiği belirtildi.

Günlük ortalama 5 bin hastaya ayaktan sağlık hizmeti verildiğini dile getiren Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Uz. Dr. Abdülkadir Yetişgin, “Hastanemizde 66’sı yoğun bakım yatağı olmakla beraber 551 yatak bulunmaktadır. Mevsimsel nedenler ve bölgede ikamet eden Suriyeli mülteci hastalar ile birlikte bölgenin en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi durumundayız. Yoğun bakımlar dahil olmak üzere doluluk oranımız yüzde 96’ya yükselmiştir. Buna rağmen hastanemize müracaat eden hiçbir hasta tedavi hizmeti almadan geri çevrilmemiş olup, müracaat eden her hastanın tedavisi gerek ayaktan gerekse yatarak yapılmıştır.”şeklinde konuştu.

2014 yılı Ocak-Nisan ayları arasında toplamda 425 bin kişinin tedavi edildiğin belirten Yetişgin, 83 bin kişi Acil Serviste, 10 bin kişi ameliyat edilerek (Cerrahi Branşlar), 10 bin kişinin ise Dahili branşlarda yatarak tedavi gördüğünü belirtti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir