• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
`Öğretmene saldırı gaddar bir zihniyetin ürünü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Midyat’ta Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir öğretmenin darp edilmesinin ardından lise önünde Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi, Memur Sen Mardin İL ÖRGÜTÜ ve üyelerinin katımlıyla basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer okudu.

Değer, açıklamasında, geçen çarşamba günü Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi beden eğitimi öğretmeni ve aynı zamanda sendikalarının üyesi  işyeri temsilcisi İzzettin Cemiloğlu’nun Aktif Eğitimciler Sendikası Midyat Temsilcisi Memet Ak ve yine Aktif Eğitimciler Sendikası üyesi olan Abdulvahap Özgün tarafından teneffüste öğrenci ve öğretmenler önünde darp edildiğini hatırlattı.

Değer, üyeleri  İzzettin Cemiloğlu’nun,” Önce bir konuyu görüşmek için kenara davet ediliyor. Ardından söz konusu kişiler tarafından pencere çerçevesi ve lastiği ile herkesin önünde darp ediliyor. Zorla lavaboya alınıp, üzerine kapı kapatıldıktan sonra darp edilmeye devam ediliyor. Buda bu olayın planlı olduğunu göstermektedir.”dedi.

İzzettin Cemiloğlu’na saldıranların ve zihniyetlerinin ne kadar gaddar olduğunun su yüzüne çıktığını ifade eden Değer,’’ Dikkat çekilmesi gereken diğer bir husus ta bir eğitimcinin aynı okulda çalıştığı eğitimci arkadaşına gözü dönmüş bir gaddarlık, hunharca ve düşmanca saldırmasıdır. Buradan yetkililere, cumhuriyet başsavcılığına açıkça suç duyurusunda bulunuyoruz. İlkel devirlerden kalma yöntem ve tekniklerle insanların korkutulması, tehdit edilmesi ve en sonunda darp edilmesini; yetkililerin, demokratik hukuk devleti olmanın gereği olarak yasal müeyyideleri uygulayacağından hiç bir kuşkumuz bulunmamaktadır. Ve yine diyoruz ki demokrasi, demokratik yöntemi hak edenler için geçerlidir. Demokrasi, demokratik yöntemi kullanarak toplumu karanlıklara götüren ve onları kendine bağlayarak köleleştiren için değildir. Sendikamız okul temsilcisi olan İzzettin Cemiloğlu beye yapılan bu kabul edilemez kalleşçe saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasına öğrenciler de destek verdi. Öğrencilerin basın açıklamasına katıldığı ve öğretmenlerini darp eden diğer öğretmenlere tepkili olduğu görüldü.

Yapılan basın açıklamasının ardından, sendika yöneticileri darp edilen öğretmenin evine geçmiş olsun ziyaretine gittiler. (Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir