• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Soma`daki faciada ihmal iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Türkiye dünden beri Soma’dan gelen haberle yasa boğuldu. Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan özel bir maden ocağında yaşanan trafo patlaması korkunç sonuçlara sebep oldu. Haberi duyar duymaz olay yerine akın eden madencilerin yakınları ise meraklı gözlerle yakınlarını bekliyor.

Meraklı bekleyiş sürecinde İLKHA’ya açıklamalarda bulunan kimi vatandaşlar maden ocağı ile ilgili ihmalin söz konusu olduğunu öne sürdü.

“Büyük bir ihtimalle ihmal söz konusu”
Yirmi dört yıl boyunca facianın yaşandığı fabrikada çalıştığını söyleyen İbrahim Kumral, “Burası bu güne kadar en güvenilir fabrika olarak bilinen bir yerdi. Benim çalıştığım dönemde burada hiç gaz yoktu. Havalandırması çok güzeldi. Ama demek ki gaz ölçümleri yeteri kadar yapılmamış. Büyük bir ihtimalle ihmal söz konusudur.” Dedi.

Aynı işletmede yirmi yıllık bir ömür tükettiğini dile getiren Faik Karabaktaş, “Devletin amacı bu tür yerleri özelleştirerek yandaşlarına peşkeş çekmek ve onları zenginleştirmek.” Dedi.

“Burada, ‘Ahmet ölür, Mehmet gelir’ hesabı yapılıyor”
“Ateş düştüğü yeri yakar.” Diyen Karabaktaş, para kazanmanın her şeyin önünde tutulduğunu iddia ederek, “Burada insana değer verilmiyor. Burada, ‘Ahmet ölür, Mehmet gelir’ hesabı yapılmaktadır. Sonuç olarak da bu tür manzaralar görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Sağ çıkmaları mucize olur”
Arama ve Kurtarma çalışmaları sırasında konuştuğumuz gönüllü Arama Kurtarma ekibi içeride ceset yığınlarının olduğunu ve bu saatten sonra maden işçilerinin sağ olarak çıkmasının mucizevi olduğunu söyledi.

Olay yerinde kurulan AFAD Koordinasyon merkezinde kimlikleri tespit edilen işçilerin isimlerini asılan listelerde arayan, işçi yakınları dün akşamdan beri hala yakınlarına ulaşamadıklarını söyledi.

Dün gece boyunca yakınları ile ilgili hiçbir şekilde bilgi alamadıklarını kaydeden bazı vatandaşlar ise, yetkililere sitem etti.(Veysi Siyah / Zeki Aras Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir