• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dünyadan Türkiye`ye taziye mezajları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bosna Hersek Üçlü Devlet Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Soma`daki maden kazası dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e, Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a taziye mesajı gönderdi.

İzzetbegoviç, mesajında Manisa`nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan facia haberinden dolayı derinden sarsıldığını belirterek, "Bosna Hersek vatandaşları adına ve şahsım adına, zatı alinizin ve kardeş Türkiye milletinin en derin duygularla acısını paylaşıyorum. Ölen madencilerin ailelerine ve yakınlarına üzüntülerimizi iletmenizi istirham ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komşiç ise, başsağlığı mesajını Türkiye`nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız`a iletti.

Komşiç`in yayımladığı mesajda, "Faciada hayatını kaybeden işçilerin yakınlarının acısını Saraybosna halkı olarak paylaşıyoruz. Umarım, yaralılar hızlı bir şekilde iyileşecektir" ifadelerine yer verildi.

Sırbistan Başbakanı Vuçiç`in taziye mesajı

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ise Soma`da yaşanan facia nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a taziye mesajı gönderdi.

Vuçiç, mesajında, "Sırbistan vatandaşları ile birlikte, acınızı derin ve içten bir şekilde paylaşıyoruz. Türkiye halkının büyük bir acı hissettiği şu anlarda, teselli kelimeleri bulmak çok zor. Fakat, başında olduğunuz hükümet ile birlikte, vatandaşlarınıza güçlü bir destek olacağınızdan eminim" ifadelerine yer verdi.

BEYAZ SARAY`DAN SOMA FACİASI İÇİN TAZİYE MESAJI

Beyaz Saray`dan yapılan açıklamada, Soma`da meydana gelen maden faciasından ötürü büyük üzüntü duyulduğu ifade edildi.

Günlük basın brifinginde konuşan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jay Carney, Manisa`nın Soma ilçesinde çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesine sebep olan maden faciasına değindi.

Faciada ölenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Carney, "Kalplerimiz kurtarılmayı bekleyenlerle" dedi. Yaşanan facia sebebiyle büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Carney, ABD`nin Türkiye`ye her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA, İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir