• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Mursi`nin Duruşması Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 sanığın yargılandığı, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen davanın duruşması yarına ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ile 14 sanığın "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılandıkları davanın görülmesine bugün devam edildi. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine devam edilmesi için duruşmanın 20 Mayıs`a ertelenmesine karar verdi.

Mursi ile 14 sanık, kamuoyunda "İttihadiye olayları" olarak bilinen 2012`de "Cumhurbaşkanlığı sarayı önünde protestocuların ölümüyle sonuçlanan şiddet olaylarını teşvik" suçlamasıyla açılan dava kapsamında, 4 Kasım 2013`te ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

Mehdi Akif beraat etti

Öte yandan, Mısır`da eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif, "yargıya hakaret" suçlamasından beraat etti.

Akif`in "yargı makamına hakaret" suçlamasıyla yargılandığı Kahire Ceza Mahkemesi`ndeki davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Akif`in beraatine hükmetti. Ancak Akif`in yargılandığı başka davalar nedeniyle tutukluluğunun devamına karar verildi.

Öte yandan duruşmaya katılan Akif`in yaşlılığı nedeniyle bastona ve zaman zaman da yanındaki askerlere yaslanması dikkati çekti.

Ülkedeki askeri darbenin ardından tutuklanan Muhammed Mehdi Akif hakkında, çeşitli suçlamalarla bir çok dava açılmıştı.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir