• DOLAR 32.432
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.8
  • ...
İnşaat atıkları ve hafriyat bırakanlara ceza geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi,  hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıklarının gelişi güzel çevreye bırakılmasının önüne geçmek için hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıkları depolama sahası dışında atıkların dökülmesi halinde, atık üreten ve bu atıkları taşıyan kişilere 5 ile 10 bin lira arasında değişen para cezalarının verileceği uyarısında bulundu.

Batman Beleyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, kazı ve inşaat firmaları atıklarını gelişigüzel çevreye bırakanları uyardı.  Özdemir, “Atık depolama sahamız Batman Merkez (Tilmiz) Akça köyündedir.

Şunu özellikle vurgulamak istiyoruz, hem görüntü kirliliği hem de ciddi anlamda çevre sorunlarına yol açan hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atıklarının hiç kimsenin gelişi güzel çevreye bırakmasına müsaade etmeyeceğiz.

Mücavir alanda yapılacak olan inşaat kazı ve yıkımlarda çıkacak hafriyatların ve molozların bu alana dökülmesi gerekiyor.

Bunun dışında bina yıkımı ve kazı yapacak İnşaat veya hafriyat firmalarının, Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne başvurup gerekli izinleri almalarını bekliyoruz.

Atık depolama sahası dışında atık dökülmesi halinde atık üreten ve bu atıkları taşıyan kişilere 5 bin 792 lira,  tüzel kişilere 9 bin 660 TL’ye kadar cezai işlemler uygulayacağız.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir