• DOLAR 32.511
  • EURO 34.982
  • ALTIN 2432.432
  • ...
Okulları için Valilik önünde eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN -  Toroslar İlçesi  Atatürk İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilerin velileri ilkokul kısmının kapanması ile ortaokulla dönüşecek olan okulları için Valilik önünde toplanarak duruma tepki gösterdi.

 

Tepkilerini dile getirmek için Mersin Valiliği  binasının   girişi önünde toplanan grup,  buradan polis tarafından kuzey giriş kapısına alındı ve  öğrenci velileri, özel kalem müdürü ile görüşerek durumu iletti.

 

Görüşme sonrasında açıklama yapan öğrenci velisi  Necdet Köksal "Ya ilk okul olacak ya orta okul. Eğer bir taraf olacaksa biz bin 450 öğrencisi olan ilk okula dönüştürülmesini istiyoruz. Yok böyle olmuyorsa aynı mevcut sistem içerisinde iki müdürlük içerisinde hem ilkokul hem ortaokul olarak devam ettirilsin. Şu anda Valilik Özel Kalem Müdürü ile görüştük. Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitimden sorumlu Vali Yardımcısından randevu aldılar. Okul Aile Birliği'ndeki arkadaşlarla söz konusu yere giderek durumu bildireceğiz." diye konuştu.

 

Velilerin kendi aralarından seçtiği temsilciler, durumu anlatmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderken diğerleri  ise olaysız bir şekilde dağıldı.

 (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir