• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
Hak ve Özgürlükler Platformundan taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak ve Özgürlükler Platformu Soma’daki maden faciasında vefat eden  işçiler için taziye mesajı yayımladı. Mesajda, faciada hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilendi.

“Manisa’nın Soma ilçesinde Linyit Madeni  Ocağında çalışan İşçi kardeşlerimizin başına gelen musibetle yüzlercesinin vefat etmesi ve yaralanması bizlerde büyük bir hüzne neden olmuştur.” Denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:   “Aile efradının rızıklarını temin için yerin  yüzlerce  metre derinliklerinde  bu musibete maruz kalmaları hüznümüzü  daha da arttırmıştır. Aile fertlerinin acılarını yüreklerimizin derinliklerinde hissediyoruz. Kaderde olan bir şeyin mutlaka vuku bulacağına inanmamızla birlikte, bu neticeye sebebiyet veren insan kaynaklı ihmaller varsa, bunların da mutlaka araştırılıp gereğinin yapılması lazımdır. Hiç bir şeyi insan hayatı üzerinde tutmama düşüncesiyle hareket edilip, bu kadar çok insanın bir arada çalıştığı ve risklerle bilinen yerlerde  hiçbir masraftan kaçınmayarak her tür tedbirin alınması,  yönetimden ziyade insani bir gerekliliktir. Ancak, maalesef hiçbir zaman bu ehemmiyeti göremiyoruz. 

Hak ve Özgürlükler Platformu olarak vefat edenlere Yüce Allah’tan Rahmet ve mağfiret, yaralılara acil şifalar,  ailelerine de sabır ve tahammül diliyoruz.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir