• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 12 Eylül 2011 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: 5 ev kül oldu
Şaban Köyü`nde çıkan yangın ahır ve samanlıklar dahil 5 evi kül hale çevirdi

Bingöl Olay Gazetesi: Günahkarda olsak haklarımızı arayalım
Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş, örtüsüzlüğü basit ve küçük bir günah olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Günahkarda olsak haklarımızı arayalım" dedi.

Bingölün Sesi Gazetesi: Yük trenine saldırı düzenlendi
Kale ile Kurt tren istasyonları arasında bulunan 229. bölgede PKK tarafından yük trenine mayınlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 vagon raydan çıkarken,ölen yada yaralananın olmadığı öğrenildi.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Genç SYDV`den engellilere destek
Genç`te ikamet eden engelli vatandaşlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından üç engelliye akülü araba, bir engelliye, dört kişiye de işitme cihazı verildi.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: Karakol köyün dışında yapılsın
Bingöl Merkez Sarıçiçek Köyü`nde yapılması planlanan karakol için ayaklanan köy sakinleri yetkililere seslendiler: "Karakol yapımına değil, köy içinde yapımına karşıyız. Köyün dışında yapılsın"

Bingöl Online Gazetesi: "Geç de olsa, bu bir başlangıç"
Çok tartışıldı, çok konuşuldu, çok eleştirildi. Ama, birinci etap start aldı. Bingöl, altyapıya kavuşuyor. Su ve Kanalizasyon Projesi (SUKAP) kapsamında, Bingöl`ün tüm kanalizayon ve yağmur suyu projesi yapım işi ihalesi yapıldı. İhaleye 28 firma katıldı, bunlardan iki tanesi ihale dosyasını imzalamadıkları için elendi. İhale komisyonu, ihaleyi sonuçlandırmak için çalışmalara başladı. İşin bitim süresi 700 takvim günü olarak belirlendi. Geç de olsa, bu geçin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

Genç Ekspress Gazetesi: Genç`te mobese sıkıntısı
Daha önce defalarca basına yansımasına rağmen herhangi bir gelişme sağlanamayan `Genç`te MOBESE sisteminin kurulması` konusundaki sessizlik sürüyor. Yaşanan son terör saldırısı ise konuyu yeniden gündeme getirdi.

Genç Gazetesi: Kaçırılanlar hala Türkiye`de!
Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol keserek kimlik kontrolü yapan PKK`lılarca kaçırılan 3`ü asker biri kaymakam adayı 5 kişinin halen operasyon alanında bulunduğu ve PKK açısında "Güvenli bölge" olarak tanımlanan Kuzey Irak`a doğru hareket halinde oldukları öğrenildi.

Askerleri kurtarmak amacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) tarafından bir heyet oluşturuldu. Heyette asker aileleri de yer aldı. Askerlerle birlikte kaymakam adayı ve sağlık görevlisinin kurtarılması için girişim sürerken, örgüt askerlerin serbest bırakılması için operasyonların durması şartını ileri sürüyor.

Solhan Haber Gazetesi: Yeşil alanlar oluşturulmalı
İlçedeki yeşil alan miktarının yetersizliğine dikkat çeken vatandaşlar, D-300 karayolunun ilçe merkezindeki bölümünün sağının, solunun ve orta refüjün yeşillendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir