• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...

BATMAN - İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Resmi Gazete’de yayımlanan 2014 Yılı Makine Ekipman Hibe Desteği ile ilgili duyuruda bulundu. Açıklamada, hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçilerin 9 Haziran’a kadar İl Müdürlüğüne başvurulması gerektiği söylendi. 

Destek kapsamında 40 tarımsal makineye destek verilirken, çiftçilerle beraber Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler de desteklemeden faydalanabilecek. 

Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri hariç olmak üzere daha önceki etaplarda iki ve daha fazla hibe desteğinden yararlanan çiftçilerin ve daha önce destekten yararlanan üreticilerin aynı yatırım konusunda bu destekten faydalanamayacağını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Tercan, 40 tarımsal makine için hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50’sinin Bakanlıkca hibe olarak verileceğini söyledi. 

Hibeye esas yatırım tutarının gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL’yi geçemeyeceğini kaydeden Tercan, ancak süt üretici birlikleri, damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatiflerin 100 bin TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabileceklerini belirtti.

Bu destekten faydalanmak isteyen üreticilerin 09 Haziran tarihine kadar İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini söyleyen Tercan, “2008 yılından bu yana makine-ekipman desteği kapsamında 1.823 makine ekipman için 4 milyon 512 bin 600 TL. destek verdik. Çiftçilerimizin bu desteklerle işlerinin kolaylaşarak daha kaliteli üretim yaptıklarını gördük. Bu desteklerden kooperatiflerin yararlanmasını özellikle önemsiyoruz. Kooperatiflere verilen destek bir anlamda tüm köylüye verilmiş oluyor. Onun için kooperatiflerimizin de bu destekten yeteri kadar faydalanmalarını istiyoruz. Bu yıl için Tebliğ yayımlandı. İnşallah Batmanlı üreticilerimiz bu destekten umduğumuz kadar faydalanır. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)