• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
`Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ilk yılda 280 öğrenci alacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan Diyarbakır’da yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelerek üniversiteleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğan, üniversitelerine 2014 – 2015 sezonunda 280 öğrenci alacaklarını söyledi. 

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi (S.E.Ü) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan Türkiye ve bölge insanının hak ettiği eğitim standartlarında yetiştirmek için üniversite açtıklarını ifade etti. 

“Yurtdışına açılacağız”
Sadece Türkiye’nin öğrencileri ile kalmayacaklarını ve komşu ülke öğrencilerini de eğiteceklerini belirten Doğan, “Sadece Türkiye gençlerini değil, başta yakın komşularımız olmak üzere, bölgemizde ki ülkelerin de gençlerini bu yüksek standartlarda eğitmeyi amaçlıyoruz. Üniversitemizin yetiştireceği gençler de ülkeyi atağa kaldıracak özgüvene sahip, iletişim becerisi yüksek, alanında uzman ve bu uzmanlığı nasıl değerlendireceklerine dair bir fikri olan kişiler olacaktır. Öncelikli komşu ülkeler olmak üzere yurtdışına açılacağız. Oralardan hem bilim insanları hem de öğrenci getirteceğiz. Böylece bölgemize beyin göçünü de sağlamış olacağız.” dedi. 

“Üniversite beş fakülteyle açıldı”
İlk aşamada 5 fakülte ile üniversiteyi açtıklarını söyleyen Doğan, “ İlk aşamada beş fakülteyle açıldık. Bu fakülteler İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve 4 yıllık Yabancı Diller Yüksekokulu. Bunların yanısıra Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Yerel Diller Enstitülülerimiz de açılmış bulunmaktadır.” şeklinde konuştu. 

“Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ilk yılın da toplam 280 öğrenci alacaktır”
Üniversitenin ilk yılında alacakları öğrenci sayısını ve hedeflerinde kaç öğrenci alacaklarını dile getiren Doğan, “Selahaddin Eyyubi Üniversitesi ilk yılın da, Hemşirelik 60, İşletme 60, Fizyoterapi 60, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 50 ve Dış Ticaret 50 olmak üzere toplamda 280 öğrenci alacaktır. Yurtdışından da 100’e yakın öğrenci alabilecektir. Hedefimiz 50 programın tümüne bir kaç yıl gibi kısa bir zamanda öğrenci almaktır. İlk 5 yılda 5 bin öğrenci mevcuduna ulaşmayı, ikinci 5 yılda ise bu sayıyı ikiye katlamayı hedefliyoruz.” diyerek açıkladı. 

İsteyen öğrencilerin İngilizce dil eğitimini ABD’de alabileceklerini belirten Doğan, “North American Üniversitesi ile protokol imzaladık. Dileyen öğrencilerimiz İngilizce dil eğitimini ABD`de alabilecekler. Öğrencilerimiz, İngilizceyi etkin bir şekilde öğrenmiş olarak mezun olacaklar ve aynı zamanda Kürtçenin Kurmanci, Zazaki ve Soranı lehçelerinden birini öğretmeyi hedefliyoruz. Hemşirelik bölümünde ise öncellikle Kurmanci veya Zazaki`yi, Dış Ticaret bölümünde ise Soranı lehçelerini öğreterek dil eğitimini vereceğiz.” cümlelerine yer verdi.

“Selahaddin Eyyubi fıkıh gibi ilim dallarına hakimdi”
Üniversiteye Selahaddin Eyyubi isminin neden verildiğini anlatan Doğan, “Selahaddin Eyyubi ismi gerek İslam coğrafyasında gerekse batı toplumlarında çok ciddi anlamı olan ortak bir simge. Günümüz dünyasının en çok arzu ettiği ve ulaşmaya çalıştığı barışı da simgelemektedir. Ama aynı zamanda ilme verilen değeri de ifade etmektedir. Çünkü askeri eğitimden ziyade ilim ve sanata meraklıydı. Astronomi, Matematik, Felsefe, Sosyoloji ve Fıkıh gibi ilim-bilim dallarına hakimdi. Ayrıca hükümdarlığı altındaki toplumlara adil davranmış ve adaletiyle de nam salmıştır. Farklı din, inanç ve etnik kökenden topluluklar, egemenliği altında huzur, güven ve hoşgörüyle yaşamıştır.” ifadelerini kaydetti.

(Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir