• DOLAR 32.602
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2494.194
  • ...
HÜDA PAR`dan İşçiler İçin Başsağlığı Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için taziye mesajı yayımladı. Hayatını kaybeden işçiler için yüce Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı dilenen mesajda, madende mahsur kalan işçiler için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. 

HÜDA PAR’dan konu ile  ilgili olarak yayımlanan mesajda “Büyük bir üzüntüyle, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, madende mahsur kalanların da bir an önce kurtarılmasını diliyoruz.” denildi. 

“Yetkililer mahsur kalanlar için yoğunlaşmalıdır”

“13.05.2014 tarihinde Manisa`nın Soma ilçesinde bulunan bir maden ocağında çıkan yangında yüzlerce kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Yüzlercesi halen yer altında olup kurtarılmayı beklemektedir.” Hatırlatmasının yapıldığı mesajda , “Her şeyden önce yetkililerin mahsur kalan işçilerin kurtarılmasına yoğunlaşması gerekmektedir. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa ivedilikle yapılmalı, tüm imkânlar seferber edilmeli, en ufak bir ihmal gösterilmemelidir.” İfadelerine yer verildi. 

“Türkiye’de maden kazalarını önlemek için gerekli tedbirler alınmamıştır”

Dünyadaki maden kazaları sıralamasında  Türkiye’nin en çok kazaların olduğu ülkelerin başında geldiğine dikkat çekilen mesajda şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’deki iş kazalarında hayatını kaybedenler sıralamasında ilk sırada maden işçileri gelmektedir. İstatistiklere göre 1941 yılından günümüze yaklaşık 4 bin kişi maden kazalarında hayatını kaybetmiştir. Buna rağmen öyle anlaşılmaktadır ki kazaları önleyici yeterli tedbirler ve yasal düzenlemeler yapılmamıştır. Her kazada olduğu gibi bu kazada da yetkililerin ihmali olduğu dile getirilmektedir. Hükümet tarafından bu iddiaların titizlikle araştırılması, ihmali bulunanların da yargı önüne çıkarılması gerekmektedir. Bu tür kazaların an aza indirilmesi için her türlü yasal düzenleme yapılmalıdır. Bu kurumlar sık sık denetlenerek alınması gerekli güvenlik tedbirlerini uygulamayanlara ağır cezalar verilmelidir. 

Soma’daki maden kazasında kaza anında kaç işçinin madende olduğuna dair farklı rakamlar telaffuz edilmektedir. Yetkililer patlama anında madende 787 kişinin olduğunu, kurtarma çalışmalarının devam ettiği, 14.05.2014 tarihi itibarıyla 205 kişinin hayatını kaybettiğini, ifade etmektedir. Temennimiz bu sayının daha fazla artmamasıdır.”

Taziyelerin ifade edildiği mesajda son olarak “Manisa`nın Soma ilçesinde meydana gelen elim kazada hayatını kaybedenlere tekrar Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralı olan işçi kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Kazada maden ocağında kalanlar için dua ediyor ve sağ salim kurtulmalarını temenni ediyoruz.” denildi.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir