• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Üniversiteler bahar şenlikleri bir bir iptal ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA: Soma’da yaşanan acı olayın ardından Çukurova Üniversitesi ile Batman Üniversitesi bahar şenliklerini iptal ettiklerini açıkladı. 

Çukurova Üniversitesinde bahar şenlikleri yapılmayacak

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, akademik aşama kaydeden ve kadroya atanan öğretim üyeleri için tören düzenlendi. Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan elim kaza nedeniyle, törenin kokteyl ve dinleti kısımları yapılmadı. Ayrıca, 19 – 24 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bahar Şenlikleri de, aynı gerekçeyle iptal edildi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Acımız çok büyük. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun.” dedi. 

Çukurova Üniversitesi Yönetim Kurulu olağanüstü toplanarak, 19 -24 mayıs 2014 tarihleri arasından yapılacak olan Bahar Şenlikleri’nin, Soma’da yaşanan elim kaza nedeniyle iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Batman Üniversitesi de bahar şenliklerini iptal etti

Batman Üniversitesi dün Soma’da meydana gelen maden faciası yüzünden hayatını kaybedenlerin yasını paylaşmak için 14-17 Mayıs tarihleri arasında düzenleyeceği bahar şenliklerini iptal etti.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam yaşanan acı olay için yas mesajı yayınladı. Uluçam yayınladığı mesajda, “Soma maden ocağında meydana gelen feci kazada pek çok işçimizin hayatını kaybetmesi, çoğunun da yaralanması, Üniversitemizin tüm personelini derinden üzmüştür. Batman Üniversitesi mensupları adına. Hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı ve sabırlar dileriz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir