• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Batman`daki oda ve STK temsilcileri TPAO için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN –Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi Başkanı M.Mesut Tekik ve yönetimi, TPAO’daki Kristal Park’ta STK ve oda temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. 

Toplantıya ayrıca Batman Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ile Gülistan Akel de katıldı. 

Toplantıda bir konuşma yapan Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi Başkanı M.Mesut Tekik TPAO’nun küçültülmesi ile ilgili bilgi verdi. 

Toplanma nedenlerinin TPAO’nun müteahhit ve taşerona peşkeş çekilmesi olduğunu ifade eden Tekik, “Batman ile özdeşleşen TPAO’nun hem ekonomik ve hem de sosyal anlamda küçültülmek istenmesi giderek Kürt illerindeki ekonominin, işsizliğin, yoksulluğun, sefaletin boyutlarının biraz daha büyütülmek istenmesi gibi bilerek ve isteyerek tasarlandığını düşünüyoruz. Zamanında Batman’ın nüfusunun 40-50 bin iken 6-7 bin işçi arkadaşımızın çalıştığı işyerimiz maalesef küçültme ve İMF’ci politikalar gereği 6-7 bin işçi sayısı yaklaşık 2 binlere düştü. Çocuklarımızın geleceği ekonomik anlamda, istihdam anlamında biraz karartıldı. Son zamanlarda yapılan bir projede var. Projenin özü TPAO’yu yüzde 60 oranında küçültüp Batman’dan koparmaktır.  TPAO’dan ekmek yiyen Batman halkının da ekmeğini küçültmeye yönelik çok ciddi projeler var. Biz bunu asla kabul etmeyeceğiz. İlin siyasi yetkililerine, bakanlarına, milletvekillerine TPAO’ya ve Batman’a sahip çıkmalarıyla ilgili çağrıda bulundum. Ama ne yazık ki bugüne kadar henüz olumlu veya olumsuz bir geri dönüşüm olmadı.” dedi. 

Mayıs’ın 18’sinde saat 16.00’da konu ile ilgili bir yürüyüşlerinin olacağını sözlerine ekleyen Tekik, bu yürüyüşlerinin TPAO’ya sahip çıkma yürüyüşü olacağını söyledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir