• DOLAR 32.496
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2485.436
  • ...
7`nci Uluslararası Öğrenci Buluşması Adana`da gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Açılışı Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından yapılan etkinlikte, çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda öğrenci, ülke kültürlerini tanıtmak için stant açtılar.
Zümrüdüanka Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Ali Aygün, etkinlikte yaptığı açıklamada, amaçlarının vatandaşlar ile öğrencilerin kaynaşması, dayanışması ve kültürlerarası diyaloğu sağlamak olduğunu söyledi. 

Uluslararası Öğrenci Buluşmaları’nın Adana`da ilk defa gerçekleştirildiğini anlatan Aygün, "Dünyanın farklı ülkelerinden gelen yaklaşık 700 öğrencinin buluşmasını amaçlıyoruz. 20 ülkeden temsilcimiz var. Stantlarını kurdular, yerel kıyafetleriyle, danslarıyla, kültürlerini, kendi ülkelerini, Türk halkına tanıtmak istiyorlar. Amacımız kaynaşmak, dayanışmak, kültürlerarası diyaloğu sağlamak ve ileri ki aşamada da bu kardeşlerimizin birer Türk elçisi olmasını sağlamak" dedi. 

Merkez Park`ta gerçekleşen program kapsamında öğrenciler hem yemeklerini hem de kültürlerini anlatan eserleri gelen konuklara tanıttı. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir