• DOLAR 32.561
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2430.055
  • ...
SON DAKİKA
Milli Yas İlan Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Soma`da yaşanan facianın aziz milleti hüzne boğduğu belirtildi.

Açıklamada, maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014`den itibaren 3 günlük milli yas ilan edildiği, yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bayrakların yarıya indirileceği kaydedildi.

Türkiye`nin tüm camilerinde sela okutacak

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanlığı, Soma`da maden ocağındaki yangında hayatını kaybedenler için Türkiye`nin tüm camilerinde sela okutacak.

Diyanet Basın Merkezi`nden alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz başkanlığındaki heyet Soma`ya intikal etti.

Avrasya İslam Şurası Sekreteryası`nın organizasyonuyla düzenlenen "Avrupa Müslümanları Buluşması" için Belçika`nın başkenti Brüksel`de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de programını iptal ederek Soma`ya gitmek üzere yola çıktı. Görmez`in, akşam saatlerinde Soma`da olması bekleniyor.

Soma`da maden ocağındaki yangında hayatını kaybedenler için Türkiye`nin tüm camilerinde sela okutulacak. Cuma namazından sonra vefat edenler için dua edilecek, cuma hutbesi de bu konuda olacak.

Ailelerin acılarını paylaşmak ve cenaze kaldırma işlemlerini gerçekleştirmek üzere bölge müftüleri ile yaklaşık bin 500 din görevlisi ilçeye gönderildi.

Bayraklar yarıya indirildi

Soma`da maden ocağındaki yangının ardından ilan edilen milli yas dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Başbakanlık Merkez Bina başta olmak üzere tüm kurumlarda bayraklar yarıya indirildi.

Manisa`nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen yangın nedeniyle, Başbakanlık tarafından, dünden itibaren 3 günlük yas ilan edilmişti.

Milli yas dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Başbakanlık Merkez Bina, İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı başta olmak üzere tüm kurumlarda bayraklar yarıya indirildi.

Alınan bilgiye göre, TBMM Genel Kurulu`nda bugün birleşimin açılmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak, ardından grup başkanvekillerine söz verilecek. Yaşanan faciaya ilişkin tüm grupların imza atacağı ortak metnin okunmasının ardından Genel Kurul`da birleşim, yasama çalışmasına geçilmeden kapanacak. Genel Kurul`un yarın da çalışmayacağı öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu`nda, daha önce de Hint Okyanusu`ndaki deprem ve tsunami, 17 Ağustos Marmara depremi, 11 Eylül saldırıları gibi olaylar nedeniyle de saygı duruşunda bulunulmuştu.

Öte yandan, Meclis`teki komisyonlar ve basın toplantıları da iptal edildi.

Türk Bayrağı Kanunu uyarınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının önündeki Türk Bayrağı hiç bir zaman, Anıtkabir`deki bayrak da 10 Kasım dışında yarıya indirilemiyor. Ancak milli yas nedeniyle Meclis ek binalardaki bayraklar ise yarıya indirildi.

19 Mayıs etkinlikleri ve at yarışlarının da iptal edildiği bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir