• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
`Çiftçinin korunması özünde toprağın korunmasıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Bingöl Temsilcisi Cuma Karaarslan, üretim yaparak toprağı ekonomik kılan çiftçi toplumunun geliştirilmeden toprağın korunmasının da, gıda güvenliğinin de mümkün olmadığını söyledi. 

Çiftçinin korunmasının aslında toprağın korunması olduğunu ifade eden Karaarslan, “En temel amacı başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıklarımızı koruyarak yaşama sahip çıkmak olan TEMA Vakfı, çiftçi sahiplenilmeden, desteklenmeden ve yeterince bilinçlendirilmeden, toprağın korunamayacağına inanmaktadır. Üretim yaparak toprağı ekonomik kılan çiftçi toplumu geliştirilmeden, toprağın korunması da, gıda güvenliğinin ve dolayısıyla yaşamın sürdürülebilmesi de mümkün değildir.” dedi. 

‘’Toprağın korunması, başta çiftçi kesimi olmak üzere, toplumun tümünün geleceğidir’’  diyen Karaarslan, ‘’Toprağı koruyan tarım, çiftçinin de geleceğidir. Çiftçinin korunması, özünde toprağın korunmasıdır. Toprağın niteliğine ve arazinin yeteneğine uygun tarım yapmak, çiftçi kesiminin de geleceğidir. TEMA Vakfı “toprağı en yaygın ve yoğun kullanan, üretimiyle bu varlığı ekonomik kılan tarım sektörü ve tarım üreticilerimizin” sorunlarına duyarlı olunması ve çözümlenmelerine katkıda bulunulmasını önemsemektedir. Bu anlayışın gereği olarak, üretici toplumumuzun yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz. “Toprağımıza Sahip Çıkmak" misyonu gereğince TEMA, “arazi kullanırken toprağı yok etmeyen ve onu üretken kılan ve toplumumuzun yaşam güvenliğini sağlayan tek sektör olan tarımın” sorunlarının sahiplenilmesini, toprağın sahiplenilmesi yaklaşımının gereği görev ve sorumluluk saymaktadır.’’ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir