• DOLAR 32.558
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.59
  • ...
Din-Bir-Sen`den Barolar Başkanına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Yusuf Adli, Barolar Başkanı  Metin Fevzioğlu’un Van depremi ile ilgili yaptığı açıklamaları kınadı. Adli, “Siyasi  rant ve çıkarları için Van’ı kulanan Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nu şiddet ve nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı 

Adli: “Barolar Birliği Başkanı  Metin Fevzioğlu’un açıklamaları gerçeği yansıtmıyor”

Konuyla ilgili açıklama yapan Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Yusuf Adli, deprem sürecinde dünyada örneği olmayan bir çalışmanın yapıldığını savundu.  Adli, şöyle konuştu  “Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü münasebetiyle söz alan Barolar Birliği Başkanı  Metin Fevzioğlu’un Van depremi ile ilgili yaptığı açıklamalar tamamen Van ilinde yapılan hizmetleri bilmemek veya görmemekten öte bir şey değildir. Oysaki mevcut hükümetin deprem gecesi bütün kabinesiyle ilimize gelmiş ve sıkıntılarımıza ortak olmuşlardır. Dünya tarihinde görülmemiş hızlı bir çalışmayla ilk etapda evi yıkılanlara çadır dağıtılmış daha sonrada evi hasar görenler çadırlara yerleştirilmiş, gıda, ısınma, su vb  ihtiyaçları karşılanmış  sonraki haftalarda dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir hizmet  sergiliyerek çadırlarda kalan halkımız konteynır kentlere yerleştirilmiştir.”dedi. 

“Deprem sonrası 17 bin 849  kalıcı konut, köylerde 6 bin 300 ev  ve  bin 300 hayvan barınağı hak sahiplerine teslim edilmiştir”

Yapılan kalıcı konutlara da dikkat çeken Adli, “Dokuz ay gibi kısa bir sürede 17 bin 849  kalıcı konut, köylerde 6 bin 300 ev  ve  bin 300 hayvan barınağı hak sahiplerine teslim edilmiştir. Mevcut hükümetimiz bütün imkanlarını seferber ederek depremden sonra hayalet bir kent görünümünde olan Van ili ve Erciş ilçesi deprem enkazından temizlenerek yeni yapılarla  modern bir şehir görünümüne kavuşturulmuştur. Halkın acılarını unutup en kısa zamanda normal yaşantılarına dönmelerini sağlanmıştır. Mevcut hükümetin gayreti ve ülkemizin desteğiyle yıkılan okullar, hastaneler, sağlık ocakları,camiler,kamu kurum ve kuruluş binaları yeniden  yapılıp hizmete sonulmuş, Van ilimize yeni su şebekesi çekilmiştir” şeklinde konuştu. 

“Siyasi  rant ve çıkarları için Van’ı kulanan Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nu şiddet ve nefretle kınıyoruz”

Adli Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nun açıklamanını şiddet ve nefretle kınadıklarını ifade ederek, “Yapılan  bu hizmerlerin ve anlatamadığımız birçok hizmetleri görmeyip siyasi  rant ve çıkarları için Van’ı kulanan Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nun açıklamalarını şiddet ve nefretle kınıyoruz.”dedi 

Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Yusuf Adli, açıklamasının sonunda Manisa Soma’da maden patlamasında hayatını kaybedenlere taziye mesajlarında bulundu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir